US D1 pakt de volle buit tegen Voltena.

VoV, 14-02-2020. 14:55 uur. We wisten van tevoren dat het hard werken zou zijn tegen Voltena. Het doel was om lekker vrij te spelen en we wilden natuurlijk ook weer eens wat punten pakken. Het plezier en geloof was er zeker nog nadat er zeven wedstrijden werden verloren.

We begonnen de wedstrijd met de volgende basis: Irie op de spelverdeling, Sanne op de diagonaal, Lana en Lisanop het midden, Lisa en Annelie op de passer-loperpositie en Annelin als libero.

Het moest gebeuren vanaf begin. In de eerste set gingen we nog gelijk op. Halverwege de eerste set waren we niet meer te stoppen, mede dankzij een sterke serveserie van Lisa. Tevens wilde Voltena veel via het midden scoren, maar daar werd door ons blok goed op geanticipeerd. Vaak konden we de aanval afremmen en onze aanval weer netjes opbouwen. De eerste set werd gewonnen met 16-25.

In de tweede set begonnen we met een kleine achterstand. Tot dat Lisa weer aan serve kwam. Haar serveserie duurde maar liefst elf punten. We zijn van een achterstand van 9-7 naar een voorsprong van 9-18 gegaan. Ook het blok en de verdediging stond goed waardoor Irie haar aanvallers goed kon bedienen. We wonnen de tweede set met ruime cijfers: 14-25.

In de derde kwamen we gelijk uit de startblokken. Het was een feestje zowel in als buiten het veld. Sanne was on fire aan het net. Annelie stond haar mannetje op mid achter. En Lana pakte haar mooiste kilblock van de wedstrijd. In de derde set hebben we continue een voorsprong gehad, waardoor het vrijuit spelen lukte. Annelie mocht het laatste punt maken van de wedstrijd en dat deed ze! De derde set werd ook gewonnen met 16-25.

Dit was een lekkere winst. De komende drie weken zijn we vrij. Deze weken worden gebruikt om ons op te maken voor het duel tegen Prima Donna Kaas Huizen. Deze wedstrijd vindt plaats op 7 maart om 20:00 uur in onze eigen hal. Dit verwacht een interessant duel te worden, dus zet deze alvast in uw agenda!

gh @ VoV, verslag Anneke Ykema, Foto: Ron Dekker, blok van Lisan Kok (12)