US D1 sluit bekertournooi met zege af

VoV, 30-10-2019. 18:33 uur. Afgelopen weekend was de tweede ronde van de nationale beker, maar voor Pharmafilter US dames 1 was het de eerste ronde. We zaten in de poule met VCN dames 1 en VC Wik dames 1.

De eerste wedstrijd speelden we tegen VCN. We hadden in de competitie al een keer tegen dit ervaren team gespeeld, maar dat was niet zo goed afgelopen. We verloren toen 3-0 met alle sets rond de tien punten. We hadden dus wat recht te zetten. Diagonaal Sanne Heijting was afwezig en Anneke, ook een diagonaalspeler, helaas geblesseerd, dus coach Christophe startte met deze opstelling: Lavinia, Lisa, Natalia, Lana, Sophie, Sanne en Annelin.

We begonnen de eerste set erg goed. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen VCN maakten we weinig fouten en lieten we onze koppies niet hangen als het even wat minder ging. Met een goede servicedruk en verdediging, wonnen we de eerste set met 30-28!

Door de winst in de eerste set waren we extra gemotiveerd en hadden we veel energie. De tweede set begonnen we net zo goed als de eerste set, en op een gegeven moment hadden we zelfs een voorsprong. Maar na een paar goede serviceseries van VCN, wisten we de set helaas niet te winnen, We verloren met 19-25.

De derde set vielen we weer een beetje terug in de mentaliteit die we hadden in de eerste wedstrijd tegen VCN. We werden ‘eilandjes’, we moesten ervoor zorgen dat we weer meer samen gingen spelen. Na een tijdje herpakten we onszelf, maar dat was te laat om deze set nog te winnen, we verloren met 18-25.

Nu we al twee sets hadden verloren, waren we vastberaden om er een vijfsetter van te maken. En om dat te doen moesten we deze set winnen. We hadden veel energie en elk punt werd gevierd, maar helaas was het net niet genoeg en verloren we deze set met 21-25. Deze wedstrijd was wel een enorme verbetering vergeleken met de eerste wedstrijd tegen VCN en iedereen had het gevoel dat er nog meer in zat.

De tweede wedstrijd was tegen VC Wik dames 1, dit team kenden we niet aangezien ze uit de eerste divisie komen, dus we wisten niet wat we konden verwachten

De eerste set speelden we erg goed. De service liep, het block stond goed en we scoorden veel met de aanval. Daarnaast was ook het energieniveau erg hoog. Alles bij elkaar zorgde voor een overwinning met 25-21.

De tweede set was erg vergelijkbaar met de eerste set. Het energieniveau was nog steeds hoog, wat wel een verrassing was aangezien we inmiddels al vijf volledig sets hadden gehad. Ook deze set wonnen we met een score van 25-19.

De derde set liep in het begin even alles mis. Je merkte in het veld dat we weer ‘eilandjes’ werden en dat we vermoeid waren. Maar nadat we goed ons best deden om weer veel energie en enthousiasme te creëren, en na een paar goede services van onze libero Annelin, die voor deze keer als passer-loper speelde, wisten we weer terug te komen. Helaas gebeurde dat te laat en verloren we de set met 25-22.

De vierde set begonnen we ontzettend goed met een voorspong van 7-1 door een mooie serviceserie. Toen werd ons bitterballen beloofd als we ze onder de 10 punten zouden houden. Dit zorgde voor extra motivatie en dat pakte goed uit. We wonnen de set met 25-10. Jammer genoeg geen bitterballen maar nog steeds een mooie overwinning met 3-1!

Komend weekend spelen we weer competitie, namelijk de thuiswedstrijd tegen koploper Voltena. We kunnen jullie aanmoedigingen goed gebruiken!

gh @ VoV, verslag van Lana Lijkendijk, Pharmafilter US. Foto US dames 1.