Vizier op volleybal

 

US Dames1 is compleet.

VoV, 24-05-2023. 5:53 uur. Eindelijk kunnen we melden dat we compleet zijn. Na het stoppen of weggaan van Sanne van Leeuwen (Spaarnestad), Julia Hödl (parttime US D2), Mable Hengeveld (zwanger, daarna US D2 en D3), Irie Timmer tijdelijk gestopt, Ilse Veerman (PDK Huizen), Benthe Essink (US D2) moest de TC/ en staf versterkingen gaan zoeken om minimaal voor bovenste 5de plek te kunnen spelen en op die manier een plek te bemachtigen bij de super/ über/extra/ Topdivisie. Wellicht zit er nog meer in dan alleen een top 5 positie maar dat zullen we later ontdekken.

Die versterkingen zijn inmiddels gevonden en vastgelegd. Als eerste hebben we drie speelsters van Dynamo Apeldoorn toegevoegd aan de selectie, libero Marscha Sinnema komt terug naar Amsterdam nadat ze één seizoen in de Eredivisie heeft gespeeld.

Naast Marscha komen de zussen Hogenhout (Kirsten en Floor) vanuit Dynamo 2 & 3 het team versterken op de passer lopers positie. Na een soort van volleybalstop van twee seizoenen komt Kiki von Piekartz het spel verdelen. Ook terug van weggeweest de Amerikaans Isabel Kuhel, aka Izzy. Izzy komt de middenas completeren na een seizoen in D2 als assistent te hebben gewerkt, haar rug voelt nu beter en kan weer wel in het veld staan.

Vanuit de buren van Compaen komt op de passer loper positie de talentvolle Inez van Duijnhoven. Inez is slechts 14 jaar en neemt de Benjamin positie over van Maaike Heilig, Maaike verlengd als midden haar verblijf bij US net als spelverdeelster Fleur Uitterlinden, passer lopers Anouk van der Zee en Saskia Bos, diagonalen Sophie ten Asbroek en Anneke Ykema, midden Aike Melenhorst en libero Mathilde Polak.

Het is weer een team met een perfect leeftijd mix, drie dertigers samen met vier midden twintigers zorgen voor de ervaring en zeven speelsters onder de twintig zorgen voor de onbevangenheid.

Qua Staf is er bijna niks veranderd, de trainingen en coaching worden verzorgd voor de 5de seizoen door Christophe George en hij wordt geassisteerd door Sébastien de Paula en Jaap André. Naast de trainers wordt ook Edward Kraak toegevoegd aan de staf. Edward zal vanuit thuis iedere week de analyses van de tegenstanders voor zijn rekening nemen.

We trainen tot half juni door en we zullen weer half augustus starten.

Inmiddels is ook de voorbereiding rond en we hebben weer een paar mooie voorbereidingsweekend staan (o.a. in Namur, België, in het Oosten bij Rivo en tegen eredivisionist Dynamo).

gh @ VoV, bron Christophe George, trainer/ coach US Dames1. Foto Johnspictures.nl