Vizier op volleybal

 

US Dames1 zet zegereeks voort

VoV, 29-11-2022. 9:00 uur. Afgelopen zaterdag traden we aan tegen Sliedrecht Sport D2. Het zou een spannende wedstrijd worden tussen de nummers 4 en 5 op de ranglijst. Maar we hadden de wedstrijd gauw in eigen hand en versloegen Sliedrecht in ruim een uur.

Voor het eerst waren 14 spelersbanners met persoonlijke sponsoren te zien in de Amstelcampus. Het zag er prachtig uit. 11 sponsoren hebben dit mede mogelijk gemaakt. Drie meiden zijn nog opzoek naar een sponsor. Bij interesse, neem gerust contact met ons op.

Waarschijnlijk imponeerden de banners de meiden van Sliedrecht, want we wonnen de eerste set in sneltreinvaart met 25-16. Alles viel op zijn plek. Waar we vorige week nog met moeite op een goed speelniveau wisten te komen, ging ons dat in de eerste set gemakkelijk af. Complimenten aan de jongsten van ons team. Maaike Heilig en Anouk van der Zee begonnen in de basis en hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld.

In de tweede set kregen we het iets lastiger. We liepen tegen een achterstand aan. Maar door een aantal wissels van Christophe, zijn we niet in de problemen gekomen. Er was genoeg vertrouwen en we hebben gebruikgemaakt van onze krachten. Sanne van Leeuwen kwam er in om te serveren. En Sanne heeft een lastige serve, dat weten wij maar Sliedrecht nu ook. Ilse kwam er ook in, en met haar passes en verdedigingsacties trokken we aan het langste eind. We wonnen de set met 25-23.

We begonnen scherp aan de derde set. Halverwege de set wist Sliedrecht ons te ontregelen met een korte serve, waardoor het lastig was om de rotatie door te komen. Dit kostte ons een aantal punten, maar we waren snel weer bij de les. We wonnen de set met 25-20.

Op 10 december spelen we onze volgende wedstrijd, tegen Rensa Family Orion D1. Tot die tijd zullen we niet stilzitten. Er zal hard getraind worden op het veld en bij Vondelgym om deze zegereeks vast te houden en knallend het jaar uit te gaan!

gh @ VoV, verslag door #12 Anneke Ykema,  US D1, Foto johnspictures.nl