US wint in Apeldoorn van SV Dynamo

VoV, 08-10-2019. 11:49 uur. Afgelopen zaterdag stond SV Dynamo Apeldoorn op het programma voor Pharmafilter US. Dynamo wilde er een korte wedstrijd van maken. En dat hadden wij ook in gedachten. Sinds onze winst van vorige week is ons zelfvertrouwen gegroeid.

Week van de Scheidsrechter: Allereerst werden de scheidsrechters met een klein presentje in het zonnetje gezet. Het is namelijk de week van de scheidsrechter. Zonder hen kunnen wij deze mooie sport niet in competitievorm beoefenen.

In de eerste set begonnen we met: Natalia Zoet, Sanne Heijting, Lisa Luini, Fiona van Diepen, Lana Lijkendijk, Sanne van Werkhoven en Annelin Pasveer.

We begonnen gelijk scherp met Natalia aan serve. Het begin van de set ging nog gelijk op, maar door een mooie serviceserie van Lisa wisten we een afstand te creƫren. Gedurende deze set hebben de dames van US netjes afstand gehouden van Dynamo met mooie aanvallen en o.a. goed verdedigend werk van onze libero, Annelin. De dubbele wissel werd nog toegepast om de set binnen te slepen. De eerst set werd gewonnen door US met 19-25.

Dubbele wissel: We gingen met dezelfde opstelling de tweede set in. We begonnen de set weer scherp en wisten gelijk afstand te nemen van Dynamo. Door een toegenomen servicedruk aan de zijde van Dynamo gedurende de set verliep hun spel beter waardoor wij onder druk kwamen te staan. Net als in de eerst set werd de dubbele wissel ingebracht. Ook Sophie en Meghan werden ingebracht. Helaas lukte het niet om de achterstand weg te werken. De tweede set ging naar Dynamo met 25-21.

Publiek helpt mee: In de derde set mocht Taylor voor Sanne op het midden beginnen. De derde set gaat weer gelijk op, maar dan begint Lana aan een mooie serviceserie. Hierdoor komen we op een ruime voorsprong. Met gevarieerd spel door onze setter, Natalia, komen de meiden aan het net vaak aan scoren toe. Ook aan de kant werden de punten uitbundig gevierd. De derde set werd gewonnen met 18-25 .

US trekt aan langste eind: In de vierde set mocht Irie beginnen op de spelverdeling. Zij liet zich meteen zien door een mooie serviceserie. Irie weet haar aanvallers goed te vinden, waardoor de voorsprong wordt uitgebouwd. Christophe zet de dubbele wissel weer in met Natalia en Anneke. Dynamo komt toch nog dichterbij aan het einde van de vierde set. Lavinia wordt nog ingezet voor extra lengte in de blokkering. Uiteindelijk trekken de Amsterdammers aan het langste eind en maakt Fiona het laatste punt. De vierde set wordt gewonnen met 23-25. En dat betekent 3 punten mee naar Amsterdam!

Zaterdag volgende wedstrijd: Komende zaterdag spelen we om 20.00 uur tegen Sliedrecht Sport Dames 2 op de Amstelcampus. We willen ons thuis publiek weer een vermakelijke wedstrijd laten zien en we zullen er alles aan doen om de punten in Amsterdam te houden.