Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto D1 wint derby van het noorden

VoV, 08-10-2019. 11:55 uur. Zaterdag 5 oktober was het al zover. De derby van het noorden stond op de planning. Waar we in de voorbereiding al een aantal keer tegen OBEG Donitas hadden gespeeld, ging het nu om het echie. Of we wat spanningen hadden voorafgaand aan de wedstrijd hoefde eigenlijk niet gevraagd te worden, dat kon wel afgelezen worden uit de aantal keren dat er nog even snel naar het toilet gesprint werd.

De bedoeling was om om 19:00 uur met de warming-up te beginnen, maar helaas liep alles wat uit en begonnen we wat later. Omdat er enkele blessures in het team zijn, was Mirthe Janssen zo lief en bereid om met ons mee te doen. Misschien dat u haar niet had gespot aan de kant, maar dat kan komen doordat ze het shirt van Lisa Hut aan had dat drie maten te groot was :-). Rond 20:00 uur klonk het eerste fluitsignaal en konden we beginnen.

De eerste set werd begonnen met Chloë Huizenga, Cindy Zandstra, Anike van Oosterom, Manon Torenbeek, Lisa Boer, Suzanne Benninga en Danique Hamming. We gingen als een speer van start. Binnen no time stond er een flinke voorsprong op het scorebord. Die voorsprong hebben we niet meer uit handen gegeven en de eerste set wonnen we vrij eenvoudig met 25-10.

De tweede set werd gestart met dezelfde zeven als in de eerste set. Deze set verliep echter niet hetzelfde. Wanneer je een vorige set eigenlijk zo eenvoudig wint is het noodzakelijk dat je extra scherp begint de volgende set. Dat dat moeilijk is werd door ons maar weer eens bewezen, want na een paar punten stond er al een achterstand van 0-3 op het scorebord. Gelukkig bleven we ons eigen spel spelen en was die achterstand al snel weer weggewerkt. Binnen het veld was er geen moment geweest dat er gevoeld werd dat de set verloren zou worden. Beetje spannend maakten we het nog wel, maar uiteindelijk trokken we de set toch nog naar ons toe met 25-23.

De derde set werd ook weer begonnen met dezelfde basis. In deze set lieten we gewoon weer zien waar we goed in zijn: volleyballen!! De set werd gewonnen met 25-20.
In de eerdere twee wedstrijden waren nog geen driesetters gespeeld, dus het was even wennen dat we na drie sets al klaar waren. Maar drie punten in eigen huis geeft een heerlijk gevoel. Op naar volgende week waar we in Doetinchem om 18:00 uur spelen tegen Orion D1.

gh @ VoV, verslag van Suzanne Benninga, Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto D1. Foto FB Sudosa-Desto D1.