Vizier op volleybal

 

Nieuwsflash Donitas Heren 1

VoV, 08-10-2019. 17:54 uur. Turijn, Italië: Donitas trekt Italiaans international aan. Donitas heeft zich weten te versterken door Cesare Verante aan zich te binden. De jeugdinternational, overgekomen vanuit Turijn, maakt transfervrij de overstap van Athletique de Carbonara naar Donitas, en hoopt daarmee een mooie stap te zetten in zijn nog prille carrière. Verante is zelf erg tevreden over deze stap en zegt erg veel motivatie te hebben om zich op te trekken aan het hoge niveau van de studenten.

“Ik hoop hier veel te leren. De jongens zetten een erg hoog niveau neer en ik hoop aan te haken zodat ik snel kan debuteren. Tot nu toe bevalt het leven goed hier in Groningen, de Campus is echt geweldig mooi! Al moet ik wel nog wel wennen aan het eten hier…’’, laat de jonge Italiaan weten terwijl hij voorleest vanaf zijn Google Translate-app. Verante zal starten in het tweede om ervaring op te doen.

Humor blijkt toch al uitgevonden in Bedum: Bedum Nederland: Na grondig onderzoek op Bodemse Bedum blijkt dat Bedumers daadwerkelijk humor kunnen bezitten. Lang werd gedacht dat dit niet het geval was, aangezien er al een geruime tijd geen enkele vorm van humor aangetroffen was. Echter bleek dat een nog onbekend persoon een aantal grappen op papier heeft gezet en deze heeft verspreid op de tribune van DIO Bedum.
Zo stonden er uitspraken als “en daarom kijken we dus vooruit op de overwinning op Donitas” en “de studenten zullen het nog zwaar hebben van donderdagavond” op papier. Onderzoek naar humor zegt echter niks over het niveau van de desbetreffende grappen, louter over de aanwezigheid ervan.

Dag van de scheidsrechter geslaagd: Groningen, Nederland: Een traditie die elk jaar weer blije gezichten op de hoofden van vele arbiters, lijnrechters, tellers, en juryleden tovert is de Dag van de Scheidsrechter. Volleybal, eigenlijk elke sport, zou niks zijn zonder mensen die zich, vaak vrijwillig, dienstbaar opstellen om de wedstrijden in goede banen te leiden. Onze dank is elk jaar weer groot, iets wat we uitbeelden in het meebrengen van een klein presentje. Deze presentjes worden op hun beurt altijd weer goed ontvangen.

Afgelopen zaterdag was het arbitraire team dan ook weer foutloos. Vooral de telster was buitengewoon en misschien wel de meest gevaarlijke persoon aan Bedumse kant. Een aantal spelers van Donitas laat zich namelijk makkelijk af leiden…

Daan Grob breekt dubieus record Donitas Heren 1: Groningen, Nederland. Slechts twee weken heeft hij het overleefd, het zijn van vrijgezel in het eerste van Donitas. Deze twijfelachtige eer, die voorheen werd gedragen door oud speler Lex Slaghekke, is nu overgenomen door de jonge Grob.

“Ik had Daan gescout op zijn talent, gedrevenheid en instelling, maar dit had ik niet voorzien. Ik ben bang dat het hebben van een vriendin zijn prestaties niet ten goede gaat komen.” Snel voegt hij er nog aan toe: “In het veld, welteverstaan. ”, aldus een zichtbaar teleurgestelde coach Arno van Solkema. Zelf had D. Grob vanuit een onbekende bron een spraakverbod met uw verslaggever.

gh @ VoV, door Donitas Heren 1. Foto Jan van den Noort.

PS: DIO Bedum vs. Donitas: 0 – 3.