Vizier op volleybal

 

USC haalt vervangster voor geblesseerde Lohuis

VoV, 07-01-2019. 5:33 uur. USC Münster heeft een vervangster voor de reeds lang geblesseerde midspeelster Juliët Lohuis aangetrokken. De ploeg van trainer coach Teun Buijs legde de 16 – jarige Kati Haferkamp van VCO Münster vast. Zij is in overleg met de trainers van het VCO steunpunt en haar ouders opgenomen in de eerste selectie van USC en is direct beschikbaar en inzetbaar.

De nieuwe aanwinst moet de beide andere midspeelsters (Juliane Langgemach en Kaz Brown), die noodgedwongen nu alles moeten spelen, ontlasten. Afgelopen weekend werd ze in een oefenduel tegen het Franse Paris St. Cloud al ingezet en maakte ze en goede indruk.

Trainer coach Teun Buijs kent de talentvolle nieuweling al langer. “Ze speelde in de voorbereiding op dit seizoen al bij ons en ook trainde ze sedert afgelopen zomer regelmatig als gastspeelster mee bij de Bundesliga selectie.  Nu wordt ze dus definitief toegevoegd en proberen we haar in te passen.”  Vertelt hij.  Kati voelt zich vereerd dat ze gevraagd is en zij en haar ouders hoefden niet lang na te denken om op het USC aanbod in te gaan. Ze wil zo veel mogelijk leren en waar mogelijk speelminuten meepakken.

USC Münster was genoodzaakt om naar aanvulling voor de midpositie op zoek te gaan omdat de blessure van Oranje international Juliët Lohuis jammer genoeg veel langer duurt dan aanvankelijk gedacht. Pas onlangs is ze weer licht begonnen te trainen en het kan nog wel vele weken duren voordat ze weer fit genoeg is om haar rentree in de Bundesliga te maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto USC Münster.