Mannen Sliedrecht ook naar laatste vier

VoV, 07-01-2019. 5:22 uur. Net als Sliedrecht Sport dames 1 lukte het de heren  ook om zich gisteren te plaatsen voor de halve finale van de Nevobo beker. Net als de dames schakelden zij een ploeg uit de Topdivisie uit, in Groningen wonnen ze in een nooit spannend wordende wedstrijd afgetekend van NTC – Vastgoed Donitas. En daarmee gaven ze hun jarige coach Paul van der Ven een mooi cadeau.

De Groningers kwamen er hoegenaamd niet aan te pas, met 13-25, 17-25 en 14-25 bleven ze heel ver verwijderd van een mogelijke stunt. Met Yorick de Groot in de ploeg, hij kwam deze week nog in actie bij het FIVB viersterren DELA Beach Open toernooi en behaalde daar met beachpartner Mees Blom een zeer verdienstelijke 17de plaats, was Sliedrecht de stabielere ploeg en kon de thuisploeg, ondanks een erg meelevende  Donitas’ supportersschare, het niet bolwerken. Met een 0-3 nederlaag als resultaat.

Sliedrecht Sport staat voor de derde keer op rij in de halve finale van de beker. Orion en Taurus versperden in voorgaande jaren de weg naar een podiumplaats, dit jaar is Draisma Dynamo de tegenstander.  In de competitie was dat nu juist de ploeg die twee keer nipt beter was dan Sliedrecht, maar wie weet is driekeer ook nu scheepsrecht.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Sliedrecht Sport door van der Kloet.