Vizier op volleybal

 

USC Münster te sterk voor Apollo 8

VoV, 13-09-2018. 5:57 uur.  Op zaterdag 8 september, tijdens het teamweekend van Dames 1 bij de Oosterburen, speelden we een oefenwedstrijd tegen USC Münster. Afgelopen jaar werden zij zesde in de 1ste Bundesliga en dit jaar gaan ze voor een beter resultaat. Kortom, er stond ons een pittig potje te wachten.

In de eerste set werden we serverend onder druk gezet waardoor het lastig werd om te scoren. Dat was ook te zien in de stand. Münster nam een voorsprong en die gaven ze niet meer weg. In de tweede set werd er beter gestart. We konden meer variëren in de aanval en dat zorgde voor mooie punten. Toch was aan het einde van de set het verschil weer groter en pakte USC de voorsprong.

Het spel van de tegenstander was verzorgd en daar ontbrak het bij Apollo 8 nog wel eens aan. Overigens moeten we dan ook even stil staan bij het aantal trainingsuren dat deze meiden maken ten opzichte van de meiden van Apollo, 20 tegen 10 trainingsuren per week. Maar dat is natuurlijk geen reden om er niet vol voor te gaan.

De derde set werd goed gestart en konden we tot 13-13 goed meekomen. Ze kregen moeite in de pass en daar werd door ons goed gebruik van gemaakt. Daarentegen ging onze pass steeds beter en konden we lekker vrij uit spelen. Aan het einde van de set deed USC een stapje extra en pakte nipt deze set. In de vierde ging het lange tijd gelijk op. Er werd hard gewerkt en dat uitte zich in een voorsprong in deze set. Met een klein verschil ging deze set naar de Bornse formatie.

Bij vlagen hebben we goed en gevarieerd spel laten zien. Echter hebben we nog steeds verbeterpunten waar we deze weken nog aan blijven werken. Komende weken spelen we nog een aantal oefenwedstrijden om ons klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd op 6 oktober.

gh @ VoV, bron en foto website Apollo 8.