Vizier op volleybal

 

Vaduz: Goud en brons voor BTN duo’s

VoV, 12-08-2019. 5:43 uur. Met drie duo’s in de halve finale was de kans op eremetaal bij het één sterren toernooi in de FIVB World Tour natuurlijk bijzonder groot.  De dames gingen voor goud (Piersma / Ypma) en voor brons (Wouters / Stam). Bij de mannen waren Ruben Penninga / Jasper Bouter in de halve finale gekoppeld aan een Russisch duo en probeerden zij zich ook daarna naar een medaille te spelen.

Om het goud bij de dames:  Piersma / Ypma speelden de finale tegen het Japanse duo dat in de halve finale Wouters / Stam had uitgeschakeld. Het BTN tweetal maakte korte metten met de tegenstander en gaf hun geen kans op het goud. Met twee keer 21-14 stonden zij in Vaduz aan het eind van de dag op de hoogste trede van het podium.

Om het brons bij de dames werd niet gespeeld. Helaas moesten Wouters / Stam zich vanwege een blessure afmelden voor de strijd om de laagste podiumplaats. Die ging dus naar dat andere Japanse duo.:

Ruben Penninga / Jasper Bouter  verloren in de halve finale van Rusland. Het was twee keer op het nippertje, via twee keer 19-21.  Om het brons moesten ze tegen het Oostenrijkse duo Ert / Kratz. De partij werd met 2-0 gewonnen, met 21-18 en 21-15 pakten Penninga / Bouter de bronzen plak.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.