Vizier op volleybal

 

Vaduz: Stubbe / Piersma in hoofdtoernooi

VoV, 09-08-2018. 6:03 uur. Gisteren werd in Vaduz, Lichtenstein,  begonnen met het ONE STAR toernooi, waarvoor zich een drietal Nederlandse beachduo’s hadden ingeschreven. Rechtstreeks naar het hoofdtoernooi ging het duo Katja Stam – Julia Wouters, via de kwalificatieronden moesten Puk Stubbe / Emma Piersma zich gisteren en moeten Tom van Steenis / Casper Haanappel zich vandaag zien te plaatsen.

Martina Maixnerova / Marie-Sara Stochlova uit Tsjechië was het duo dat Stubbe / Piersma in de eerste kwalificatieronde bij hun debuut in de FIVB World Tour uit het hoofdtoernooi wilde houden. Stubbe speelt voor de tweede keer sedert 4 juni een toernooi met dezelfde partner, in de vorige zes optredens was Emma Piersma één keer vaker haar partner in het zand, in de andere vijf waren dat steeds anderen.

Het Nederlandse duo vocht een driesetter uit met de Tsjechische dames. Op een ruime nederlaag (14-21) in de eerste set volgde een dikke winst (21-16) in de tweede. De beslissende derde set ging ook naar Nederland. Stubbe / Piersma bleven met 15-10 weer aan de goede kant van de score. In de tweede ronde was een Russisch duo de tegenstander. Zij konden het echter tegen Stubbe / Piersma bij lange na niet bolwerken en gingen na de met 12-21 en 14-21 verloren sets als verliezers naar de kant.

Stubbe / Piersma gingen dus met twee overwinningen naar het hoofdtoernooi en werden ingedeeld in poule B, waarin ze het als eerste moeten opnemen tegen een Oostenrijks duo en afhankelijk van de uitkomst daarvan spelen ze tegen een tweetal uit Polen of Tsjechië. Stam / Wouters zijn ingedeeld in poule A en beginnen het toernooi tegen een duo uit Zweden. Daarna is of Zwitserland of Lichtenstein de volgende opponent.

We houden u op de hoogte hoe het verder gaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.