Vizier op volleybal

 

Twee BTN-duo’s naar World Tour Finals

VoV, 09-08-2018. 5:55 uur. Twee Nederlandse beachduo’s nemen volgende week in Hamburg deel aan de FIVB World Tour Finals. Daarin komen zowel bij de dames als bij de heren tien teams uit, die met elkaar strijden om een totaal prijzengeld van 800.000 dollar. Voor Nederland zijn Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen en Sanne Keizer / Madelein Meppelink geselecteerd om eraan deel te nemen.

Opmerkelijk is dat er bij de mannen alleen maar Europese duo’s mee doen. Brazilië en Amerika, dat vorig jaar met Phil Dalhausser en Nick Lucena nog de winnaars leverde, zijn nu niet vertegenwoordig. Ze staan niet méér in de top tien van de wereldranglijst.

Als eerste geplaatst zijn de Europees kampioenen Mol en Sorum, de Noren die ook de Gstaad en Vienna Major op hun naam schreven.  Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn de huidige nummer twee van de wereld. Naast deze twee duo’s doen verder uit Polen mee Kantor / Losiak en Bryl / Fijalek. Uit letland komen  Samoilovs / Smedins en Plavins / Tocs.   Herrera/Gavira (Spanje), Lupo / Nicolai (Italië), Stoyanoviskiy / Velichko (Rusland) en Wickler / Thole (Duitsland)  maken het deelnemersveld compleet.

Bij de dames is het deelnemersveld  veel gevarieerder, daar is het veld zeer breed. Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn dankzij hun Europese titel en brons op de Vienna Major flink gestegen op de wereldranglijst. Ze plaatsen zich als nummer negen van de wereld.

De Tsjechen Hermannová en Sluková zijn als eerste geplaatst, ze veroverden de eerste plek op de wereldranglijst na de titel op de Vienna Major. De andere teams zijn: Agatha / Duda (Brazilië), Maria Antontelli / Carol (Brazilië), Bansley / Wilkerson (Canada), Humana -Paredes/Pavan (Canada), Artacho / Clancy (Australië), Laboureur / Sude (Duitsland), Bieneck / Schneider (Duitsland) en Summer / Hughes (USA).

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo. Foto’s FIVB.