Valse competitiestart Rivo, 3-0 verlies in Borne.

VoV, 19-09-2022. 11:48 uur. De eerste set werd zwak begonnen door de dames uit Rijssen. Maar misschien wel zo netjes om een compliment te geven aan Apollo D2, die met servicedruk, sterke aanval en goed rally spel de dames uit Rijssen compleet onder druk zette. Door met name in het rally spel, waar de ploeg uit Rijssen normaliter zo sterk is, Rivo af te troeven.

Hierdoor keek Rivo meteen tegen een achterstand aan en was het lef en het vrijuit spelen compleet weg. Er werd meer gedacht aan geen fout maken in plaats van er alles aan te doen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Angst overheerste en Rivo had hierdoor niks in te brengen en verloor de 1e set met 25-18.

De tweede set leek Rivo het tij te keren door al vroeg een voorsprong te pakken van 4-10. Toch bleek dit niet genoeg te zijn, omdat de foutenlast te hoog was. Apollo kwam al bij 11-11 langszij en Rivo kwam, net als in de eerste set, niet meer onder de druk van Apollo vandaan die gewoon degelijk bleven spelen. In de derde set ging deze trend door. (25-23 en 25-18).

De balans tussen lef en een lage foutenlast kon niet gevonden worden, maar dat is natuurlijk lastig als je op 114 van de 134 punten tegen een achterstand aan kijkt.

Alle lof naar Apollo dat een goede wedstrijd heeft gespeeld! De terechte winnaar met oud Rivo speelster Floortje van Losser.

Geen prettige start van competitie voor Rijssen, maar Rivo had geen topdag en de ploeg heeft twee weken de tijd om orde op zaken te stellen.

gh @ VoV, verslag Rivo Dames 1. Foto Jan van den Noort.