Brutaal Volley Tilburg D1 pakt punt in Sliedrecht

VoV, 19-09-2022. 11:54 uur. Verliezen en toch de complimenten verdienen, het geldt voor Volley Tilburg Dames 1. Met een deels vernieuwde selectie en de ‘nieuwe’ coach Dennis Gelissen (hij was al drie jaar assistent van de Tilburgse hoofdmacht), was het pakken van punten in de eerste wedstrijd van het seizoen in Sliedrecht geen vanzelfsprekendheid.

Sliedrecht strijdt al jaren mee in de top van de Topdivisie en gaat dat dit jaar ongetwijfeld weer doen. Maar de Brabanders kwamen in de volleybalhoofdstad van Nederland (zoals bij de komborden van Sliedrecht staat vermeld) brutaal uit de startblokken en pakte de eerste set. Deels door een briljante wissel. Daarbij werd Mila van Hoof er voor de service ingebracht. Ze liet gelijk zien waarom.

Ook nieuwkomer Serena van der Made liet zien als power house een aanwinst te zijn. De pas 15-jarige spelverdeelster Noor Goossens maakte in set vier haar debuut. Tweede diagonaal Rinske van Haelst, en tevens nieuwkomer, moest zaterdag nog verstek laten gaan.

Na de sterke eerste set (21-25) volgde er een mindere tweede (25-18) en weer een goede, spannende derde set: 23-25. Waar mee het eerste punt van het seizoen een feit was. De vierde set was vervolgens weer voor de thuisploeg (25-13), waarna zich een spannende strijd in de beslissende vijfde set ontspon.

Sliedrecht wisselde met een 8-4 voorsprong. Maar Tilburg knokte zich terug. Bij 12-9 en 13-11 nam coach Gelissen een time out en bij 14-13 was er een time out voor Sliedrecht. Werd het 15-13 of 14-14? De laatste aanval van Sliedrecht raakte onder meer de netband. En volgens de scheidsrechter ook de armen van de Tilburgse blokkering. Hoewel het Tilburg-kamp dat anders zag. Maar zoals het hoort beslist de scheidsrechter. En daarmee bleef de winst in sporthal De Basis.

Coach Dennis Gelissen was tevreden. ”Op sommige punten kon het beter. Maar ik ben blij dat er voortuitgang te zien is. Bij vlagen was onze servicedruk doorslaggevend. En ik vind het niet gek dat we onder druk nog terugvallen op oude gewoontes.”

Omdat vanwege de WK Volleybal komende week de competitie stilligt, is de volgende wedstrijd pas op 1 oktober. Dan komt Orion naar T-Kwadraat in Tilburg (20.30 uur).

gh @ VoV. Verslag van P.R. Volley Tilburg Dames 1. Foto Jan van den Noort.