VIVES H1 debuteert met klinkende zege in Topdivisie

VoV, 19-09-2022. 11:57 uur. In een goed gevulde en zeer sfeervolle IJsselhal hebben de volleyballers van Departyshop.nl VIVES uit IJsselstein hun historische debuut in de Topdivisie, het een na hoogste niveau van Nederland, bekroond met een klinkende 3-0 overwinning op Spaarnestad H1. Met setstanden 25-11, 25-17 en 25-17 liet de promovendus weinig heel van de bezoekers uit Haarlem.

Coach Kasper Langendoen startte de eerste wedstrijd van het seizoen met zeven vertrouwde gezichten die vorig jaar ook in het kampioensteam van de IJsselsteiners schitterden.

Sjoerd Hoogendoorn startte op diagonaal, Jacco Hoogendoorn en Mitchel van Kesteren op de buitenkant, Niels Bakker en Peter Houwink in de middenas, Joël van der Schans als spelverdeler en Jordy Streng als libero.

Waarschijnlijk lichtelijk bevangen door gezonde debutantspanning begon VIVES wat slordig aan de wedstrijd met een aantal servicefouten. Nadat deze spanning uit het lichaam geslagen was, kwam VIVES op voorsprong vanuit een serviceserie van Niels Bakker. Na een aantal degelijke side-outs en verdedigingswerk was het Joël van der Schans die Spaarnestad vakkundig weg serveerde vanaf 16-11 tot aan het eind van de set.

In de tweede set was het wedstrijdverloop vergelijkbaar met de eerste set. VIVES was overduidelijk de bovenliggende partij en was op alle fronten beter dan Spaarnestad. Dankzij de goedlopende side-out kon VIVES vanaf alle posities er lustig op los scoren. Zowel aan de buitenkanten als door het midden wisten de IJsselsteinse aanvallers veel punten te maken. Ook de combinatie met Mitchel van Kesteren achter de 3-meterlijn was voor menigeen in de zaal onnavolgbaar toen hij vervolgens ineens aan het net opdook.

Het begin van de derde set bracht de spanning nog enigszins terug in de wedstrijd, doordat het spel iets slordiger werd aan de kant van VIVES. Tot halverwege de set kon Spaarnestad nog in het spoor van VIVES blijven, waarna Sjoerd Hoogendoorn het gaspedaal vanaf de servicelijn intrapte en het definitieve gat geslagen werd. VIVES trakteerde het uitbundige publiek op een aantal mooie punten waarbij schitterende aanvallen en verdedigingen elkaar afwisselden. Uiteindelijk was het nota bene via een verdedigingsactie van libero Jordy Streng waarmee het laatste punt behaald werd.

Dankzij deze afgetekende overwinning beleeft Departyshop.nl VIVES H1 een droomdebuut in de Topdivisie en staat het na de eerste speelronde bovenaan. De eerstvolgende wedstrijd staat op zaterdag 1 oktober gepland, dan nemen de IJsselsteiners het om 20:00 op tegen Donki Sjot HS1 in Den Dungen.

gh @ VoV, verslag door Joël van der Schans, VIVES. Foto Peter van Zijl.