Vizier op volleybal

 

Valse start met hindernissen voor Sovoco D1

VoV, 12-09-2021. 14:05 uur. Eindelijk! We mochten weer een officiële wedstrijd spelen! Daar hadden we zin in, ook al was onze aanloop niet perfect.  Het begon ermee dat we de gehele voorbereiding nog niet compleet zijn geweest. Dat is soms behelpen op trainingen en je raakt dan net niet echt goed ingespeeld op elkaar en op een tegenstander. Maar met diverse oefenpotjes en goede inzet, deden we ons best.

Toen toverde tegenstander Huizen ineens een oplossing uit de hoge hoed voor het feit dat ze hun jeugdkamp (o.i.d.) tijdens het beker-weekend hadden gepland. Waarom was daar een oplossing voor nodig, zal je denken? Nou, vrijwel het hele team bestaat uit jeugd, nadat het overgrote deel van hun dames 1 (Topdivisie) en dames 2 (3e divisie) was vertrokken. En de bekerwedstrijd stond bij hun thuis gepland, maar zij waren dus niet thuis.

Hun oplossing: we zoeken op het randje van de grenzen die de bond stelt een sporthal bij ons kamp in de buurt. Dus moesten we naar Wezep afreizen. Geen ritje van 15 minuten, maar van een uur. En o ja, we vervroegen de wedstrijd van 18.00 uur naar 14.00 uur. En dat allemaal net binnen de termijn waarop dat nog mocht (10 dagen), terwijl dit ‘probleem’ al voor de zomervakanties bekend was. Dit schopte vele schema’s van onze speelsters in de war. Tirzah moest nu bijvoorbeeld na een nachtdienst en slechts 2 uurtjes slaap komen aantreden. Allemaal volgens de regels, maar niet heel sjiek.

Ook misten we Kirsten en Jiska helaas. Maike uit dames 3 ging daarom mee (dank!) en zelfs assistent-trainer Anto trok voor de zekerheid haar volleybal-outfit aan voor het geval dat…Maar dan zijn we er nog niet.

Wij komen dus netjes op tijd aan in Wezep, alwaar Hanneke direct vreemd aangesproken wordt door de coach van de club uit Wezep die daar een driekamp spelen. “Jullie zijn niet Libero…!” Hanneke dacht nog, ‘ja ik ben wel libero, maar dat kan ie toch niet bedoelen?’. Hij bedoelde badmintonclub Libero (of zoiets). Toen ze uitlegde dat we kwamen volleyballen tegen Huizen, was de verbazing compleet. “Volleybal? Heren dan?” Hanneke: “Eh, nee, kijk naar mij en ons, dames!” En zo verder.

Ze wisten daar van niks en vonden het maar vreemd dat 2 externe clubs hun wedstrijd daar kwamen spelen. Vele gesprekjes en telefoontjes verder, ook door de scheidsrechter beoordelaar die er inmiddels ook was na een rit van 175 km, bleek dat ze in de zaal niks wisten van een reservering van Huizen voor deze bekerwedstrijd! Bij Huizen nam de wedstrijdsecretaris niet op en Huizen zelf was ook nergens te bekennen. De scheidsrechters waren er inmiddels wel ook.

We leken dus echt wel goed te zitten… Ook belden we nog even naar de Erica Terpstra Hal – ook in Wezep – om te informeren of we misschien daar moesten zijn, maar die bleek moeilijk (lees: niet) te bereiken. Kyra is toen elke Erica in Wezep af gaan bellen, maar zonder geluk. Ze vergat ook te vragen waarom het de Erica Terpstra Hal heet, want we hadden via Google al gezien dat Erica Terpstra helemaal niet uit Wezep komt?! Wie hierop het antwoord weet: we horen het graag!

Maar goed. Inmiddels arriveerde de aanvoerder van Huizen – geen jeugdspeler – en die wist van niks. Die had zelf pas donderdag in de Nevobo-app gezien dat ze niet in Huizen maar in Wezep speelden… Apart! Nog wat belletjes en mailtjes verder bleek Huizen wel degelijk een bevestiging van de huur te hebben en dus werd de Wezepse club van hun 2e veld gebonjourd, zodat wij daar konden spelen.
Veel van ons hebben al vele jaren volleybal ervaring, maar deze chaos en verwarring hadden we nog nooit meegemaakt!

En de rest van het team van Huizen? Die kwam rustig binnen druppelen toen we al lang aan de warming-up begonnen waren en we dus alles hadden uitgezocht en opgelost. En wij zelf, en ook de scheidsrechters de rest van het veld e.d. hadden opgebouwd, ook al waren wij niet de thuisclub. Ze leken niet van plan zich te haasten. Een kwartier voor tijd voegden de laatsten zich rustig bij het team, toen wij al lekker aan het inspelen waren. Kennelijk waren ze de jeugd vergeten te vertellen hoe het werkt bij wedstrijden? Nou ja, de jonge, fitte, lijven hadden kennelijk niet veel opwarming nodig. En iets later dan gepland konden we dan eindelijk beginnen!

De eerste twee sets hadden we geen enkele moeite met Huizen. Zij maakten veel fouten, wij hadden servicedruk en wisten met power snel te scoren. Over de rest van de wedstrijd hebben we het liever niet. De arbitrage was door de rare aanloop of doordat ze beoordeeld werden misschien toch wat ontregeld, want die presteerde ondermaats. Maar onze prestatie was vanaf de 3e set pas echt onder-ondermaats. Met 3-2 verlies (15-25, 14-25, 27-25, 25-22, 15-12) zijn we klaar in de beker en moesten we onszelf maar eens goed in de spiegel aankijken, gaf Floris mee. Terecht!

Dus hard trainen, meer van onszelf en elkaar eisen, sámen zoeken en werken aan oplossingen en ons basisniveau omhoog krikken en constanter krijgen, is het devies. We hebben precies één week en dan kunnen we alweer revanche nemen, want dan spelen we om 15.00 uur in De Bunt. Tegen, jawel, Huizen! Nu voor de competitie. We weten dat als wij gewoon normaal doen, dit geen probleem voor ons vormt. Leuk als jullie komen kijken! Het mag weer… Wel op 1,5m afstand en met looproutes door de kleine Bunt (en wellicht zetten we onze Live Stream ook wel weer aan?). Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Hanneke van den Broek, Sovoco Dames 1.