Vizier op volleybal

 

Van Iersel/ Keizer in CEV Top 5

VoV, 05-01-2021. 4:58 uur. Het damesbeachvolleybal heeft de laatste twee decennia een geweldige groei in populariteit doorgemaakt. En dat is mede de verdienste van de onderstaande duo’s en hun technische staf. De Europese top 5 over de laatste twintig jaar werd samengesteld door de succesvolle trainers/ coaches Margo Wiltens, Daniel Wood en Christoph Dieckmann. Zij kwamen tot de volgende Top 5:

5>Het Oranje duo Marleen van Iersel/ Sanne Keizer. “Ik denk dat Marleen een van de talentvolste speelsters in Europa is” vertelde Christoph Dieckmann. Zij presteerde met elke beach partner geweldig, maar met Sanne Keizer vormde ze een supersterk tweetal, dat een top 5 plaats verdient. Margo Wiltens voegde eraan toe: “Marleen is een buitengewoon goede en spectaculaire speelster, zij is bij uitstek een volleybal entertainer op hoog niveau.”

4>Het Oostenrijkse duo Stefanie en Doris Schwaiger. “Mentaal waren ze heel erg sterk en zij haalden door de jaren heen een zeer hoog niveau, werden vijfde op de Olympische Spelen. Zij waren fysiek niet het sterkste team, maar technisch en mentaal behoorden ze tot de absolute top.”

3>Het Spaanse duo Liliana Fernandez Steiner/Elsa Baquerizo McMillan. “Het was altijd zo dat als een duo voor een medaille ging, ze eerst dit tweetal moesten verslaan om er te komen. Ze zijn al heel wat jaren samen en hebben heel wat medailles gehaald op de World Tour en bivakkeren al heel veel jaren in de top.”

2>Het Duitse tweetal Laura Ludwig/ Sara Goller. “Zij waren het eerste Europese team dat in de FIVB Top 5 van de wereld kwam. Ze wonnen vijf keer een medaille bij een EK en eindigden als vijfde en negende op Olympische Spelen. Voor Laura Ludwig was dit duo de basis voor haar successen met Kira Walkenhorst.”

1>Het Duitse tweetal Laura Ludwig/ Kira Walkenhorst. “Na een moeilijke start als duo werden ze steeds maar beter en slaagden erin Braziliaanse en Amerikaanse duo’s te verslaan. Zij waren het meest constante Europese team door de jaren heen en zij maakten van het dames beachvolleybal tot een “andere sport”.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.