Van Rekom met Tours koploper in Frankrijk

VoV, 09-04-2019. 6:07 uur. Met nog een ronde te gaan is koploper Tours in Frankrijk niet méér in te halen. Zij hebben een voorsprong van 10 punten opgebouwd op hun directe belager Ajaccio, dat de reguliere competitie er na 24 wedstrijden al op heeft zitten. Montpellier staat al 12 punten achter en kan in hun laatste wedstrijd uit bij Tours die tweede plaats nog over nemen. Maar dan moeten ze dus wel bij de koploper winnen.

Tours had overigens niet zo’n best weekend, want bij hekkensluiter Cannes werd een zwaar bevochten 2-3 zege behaald. Na de 33-31 in de derde set stonden ze met 2-1 achter, via 22-25 en 12-15 konden ze alsnog de winst meenemen. Floris van Rekom scoorde 12 keer, hij stond vanaf set 3 in de basis en had daarvoor een invalbeurt. In deze wedstrijd werden totaal 57 snelle  punten via aces en foutserves gescoord.

Nantes Rezé van Dirk Sparidans, zevende in de stand, won thuis met 3-0 (19, 13, 19) van Toulouse, het team van Gijs Jorna en Ramon Martinez Gion. Toulouse staat nu elfde. Nantes maakte het verschil blokkerend met 13 om 1 blokpunten. Toulouse had het aanvallend toch moeilijk, hun topscorer werd Gijs Jorna met 8 punten. Ramon Martinez Gion speelde niet.

Poitiers van Thomas Koelewijn leed een 3-1 nederlaag bij Sète, de nummer voorlaatst in de stand. Na de 1-1 setstand werd middels 25-20 en 25-17 de strijd beslist. Koelewijn scoorde 7 keer.  Poitiers bezet de achtste plaats op de ranglijst.

Nice won thuis met 3-0 van Tourcoing. Robin Overbeeke maakte er 23 voor de thuisploeg. Na de 25-20 en 25-28 leek het bij 21-17 in de derde set op een vlotte driesetter af te gaan. Maar het duurde nog tot 30-28 voordat dit werkelijkheid was. De 14 kado gekregen punten hielpen Nice mede aan de winst.  Bennie Tuinstra ha twee invalbeurten bij Tourcoing, hij scoorde 1 keer. Nice is de nummer vijf in de stand, Tourcoing staat tiende.

Andere uitslagen waren Montpellier Rennes 3-0 en Ajaccio vs Chaumont 3-1.