Hands-Up / VVC-Vught wint 2 punten

VoV, 09-04-2019. 6:03 uur. Het was vroeg dag voor de dames van Hands-Up/VVC-Vught afgelopen zaterdag. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Voltena D2, met een aanvangstijd van 13.30 uur. Een wedstrijd waarin het, voor beide teams, van het grootste belang was om punten te halen, gezien de posities op de ranglijst. De thuiswedstrijd was destijds verrassend gewonnen. Maar omdat het team van Voltena toen maar zeven speelsters ter beschikking had, was dit niet echt een graadmeter te noemen. Deze keer was het team bijna op volle sterkte, dus waren we benieuwd naar de werkelijke kracht van Voltena.

Dat die een stuk sterker was dan in de thuiswedstrijd, daar kwamen we binnen de kortste keren achter. Binnen een half uur stond er een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord. Voltena wist met een enorme servicedruk de passing aan onze kant zo te ontregelen, dat we niet aan aanvallen toe kwamen. Het resultaat was dat de setstanden, van 25-09 en 25-13, het ergste deden vermoeden voor de rest van de wedstrijd.

In de 3e set wisselde we aan onze zijde van spelverdeelster en diagonaal. Ook aan de kant van Voltena vonden enige wisselingen plaats. En opeens begon het iets meer op een wedstrijd te lijken. Toch lukte het Voltena om een gaatje te slaan en was er tegen het einde van de set een 23-18 voorsprong voor hen te noteren. Mogelijk dat ze dachten dat de buit al binnen was, want het lukte ons om het gat te dichten en met 25-25 langszij te komen. Wat toen volgde waren enige knotsgekke minuten. Met lange rally’s en setpunten over en weer. En wat niemand verwacht had gebeurde, we waren 27-29 net iets sterker en trokken de set dus naar ons toe.

De 4e set leek veel op de 3e. Ook nu was het lange tijd Voltena die de voorsprong had. Tot tegen het einde van de set onze onverzettelijkheid toch weer wist te overwinnen. Met 23-25 lukte het ons om de stand in de wedstrijd gelijk te trekken.

In de 5e set was aan onze kant de pijp leeg. Waar Voltena nog enkele uitgeruste krachten kon inzetten, ontbrak het ons aan die mogelijkheid. Wij waren niet meer bij machte om nog enige weerstand van betekenis te bieden. En zo was het Voltena die met 15-08 de winst in deze set en dus de wedstrijd kon vieren.

Ondanks het verlies en de afstraffing in de eerste twee sets, zijn we toch tevreden over het gepresteerde in deze wedstrijd. We hebben veerkracht getoond en door diep te gaan, laten zien wat er mogelijk is. Volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. We spelen dan thuis tegen de tegenstander uit de allereerste wedstrijd van het seizoen, RVC/ Libanon’50 uit Rotterdam. In deze wedstrijd zal er weer alles uit de kast moeten worden gehaald om de broodnodige punten, die nodig zijn om de p/d-wedstrijden te ontlopen, in eigen huis te houden.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas. Hands – UP / VVC Vught Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.