Veilig US H1 was van alles en nog wat!

VoV, 09-04-2019. 6:00 uur. US heren 1 speelde haar voorlaatste wedstrijd in de tweede divisie C tegen Gemini-Kangeroes heren 1. Kalt verwachtte, net als bij de thuiswedstrijd, een rare wedstrijd.

De eerste set serveerde Gemini-Kangeroes meer uit dan in. Dat speelde onze ‘20-25 overwinning’ in de hand. Covalo was opgetogen. Hoonhout was stoïcijns. Verhees was blij. Verdonck was afwezig. André was gepijnigd. Snoek was fanatiek. Muis was getergd. Van der Hoeven was realistisch. Musters was koel. Van Dongen was berekenend. Kalt was onrustig. Bas was kras.

Snel in de tweede set nam Gemini-Kangeroes een voorsprong die ze vasthielden tot de 25. De 25-17 was dan ook dik verdiend. Snoek was Pipo. Verhees was Vrouwtje theelepel. Hoonhout was Arnold (Hey!). Covalo was Catdog. Kalt was Kuifje. Van Dongen was Doug. Musters was Maya de bij. Van der Hoeven was het molletje. Muis was de M.A.S.K. André was Alfred Jodocus Kwak. Verdonck was Kwabbernoot. Bas was Boes.

Het was intussen 1-1 in sets en de derde set werd aangevangen. De set die twee punten waard is in het volleybal. De set die je dus maar beter kan winnen. Wil je winnen. Wederom lieten wij ons bij US een serie fouten ontvallen. Achter de feiten krabbelden wij aan. Tegen de 25 punten werd het gelijk. De set zou met twee punten verschil gewonnen gaan worden. Het zegt vaak veel wie dit soort sets wint. Het was helaas Gemini-Kangeroes met 27-25. Muis was de prostaat. Snoek was de schildklier. Covalo was de alvleesklier. Hidde was mild. Louwaars was de darmen. Verdonck was de nieren. Kalt was hard. Van Dongen waren de longen. André was de hersenen. Hoonhout was de lever. Musters was de huid. Verhees was de epifyse.

Wissels in de vierde set waren nodig om nog kans te maken op de overwinning. Halverwege de vierde set stond US heren 1 met een ruim verschil voor. Eindstand 14-25. En een goed gevoel hadden we te pakken. Verdonk was Albert Einstein. Muis was William Shakespeare. André was Plato. Kalt was Julius Caesar. Van der Hoeven was Napoleon Bonaparte. Covalo was Aristoteles. Hoonhout was Carl Linneus. Verhees was Alexander de Grote. Musters was Abraham Lincoln. Louwaars was Columbus. Snoek was Isaac Newton. Van Dongen was Ts’ai Lun (de uitvinder van …?).

De laatste set begon. De scheidstrechter waande zich in een doolhof van touchés, lijnen en ballen in het veld. US heren 1 twijfelde hardop of hij het wel altijd bij het rechte eind had. Totdat het 15-10 werd. Toen was de wedstrijd afgelopen. En had US heren 1 verloren met 3-2. Eindelijk kon er naar Shaggy en Sting geluisterd worden. ‘Just one lifetime’ Zoals het seizoen 2018/2019 in de tweede divisie C.

gh @ VoV, verslag en foto van Bram Koolstra, US Heren 1.