Vijfpunter voor Krekkers in en tegen Zwolle

VoV, 08-04-2018. 16:33 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen degradant VC Zwolle II op het programma. We speelden helaas niet in de grote zaal maar in een bijzaal, aangezien het eerste van Zwolle op hetzelfde tijdstip als ons tegen Eurosped speelde.

De eerste set haalden we niet ons allerbeste niveau, we moesten werken voor alle punten. De dames uit Zwolle hadden ons serverend goed onder druk. We moesten een stapje extra zetten richting het einde van de set, dit lukte door een super goede serve serie en een kill – block. De eerste set werd gewonnen met 22-25.

De tweede set was gelijk strak en goed vanaf onze kant. We scoorden veel mooie punten en hadden Zwolle serverend flink onder druk. We hadden al gauw een riante voorsprong opgebouwd en deze werd alsmaar groter. Aan het einde van de set stonden duidelijk cijfers in ons voordeel op het scorebord namelijk 13-25.

Het begin van de derde set was moeizaam, we scoorden moeilijk en Zwolle had ons flink onder druk. Na een wat mindere periode in deze set lukte het ons om zelf weer de punten te scoren, we wisten het tij te keren en ook deze set te winnen 20-25.

We waren er op gebrand om de volle buit mee te nemen naar Mariaparochie, hiervoor moesten we uiteraard nog wel de vierde set winnen. Het voelde een beetje alsof de dames uit Zwolle de handdoek in de ring hadden gegooid in deze set. De al gauw opgebouwde voorsprong werd alsmaar groter en groter. We scoorden aanvallend en serverend vele mooie punten en ook deze set wonnen we (14-25).

Aanstaande vrijdag en zaterdag spelen wij onze laatste wedstrijden. Aanstaande vrijdag mogen we afreizen naar Bolsward om daar nog de inhaalwedstrijd uit de eerste seizoenshelft te spelen. Zaterdag spelen we tegen de kampioen Sudosa Assen, we zullen er alles aan doen om de punten in de Haambrink te houden.

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, ass. trainer / coach Krekkers. Foto Jan van den Noort.