Vizier op volleybal

 

Van Solkema nieuwe hoofdtrainer Veracles D1

VoV, 28-06-2021. 2:27 uur. De nieuwe trainer/coach van het eerste damesteam van G.S.V.V. Veracles is Arno van Solkema. Het team zal volgend seizoen wederom uitkomen in de Topdivisie. De nieuwe selectie van Veracles stond al vroeg in het jaar klaar voor het nieuwe seizoen. Nu er een nieuwe hoofdcoach aan het roer staat, kunnen ze niet wachten om volgend seizoen te starten!

Van Solkema heeft een indrukwekkend CV op volleybalgebied. Naast dat hij jarenlang zelf in de Eredivisie heeft gespeeld als hoofdblokkeerder, heeft hij al sinds 1997 ruime ervaring als trainer/coach opgedaan. Na zijn eigen spelerscarrière startte Arno als assistent-coach van de Jong Oranje jongens (<19). Inmiddels is hij voormalig coach van o.a. Eredivisieteams Omniworld, Rijnmond, Zwolle en Donitas en trainer bij RTC en NBS Friesland.

Ook in het buitenland is Arno als trainer/coach actief geweest bij van Solingen Volleys (Duitsland) en Södertelge (Zweden). Buiten zijn werkzaamheden als trainer/coach is hij fanatiek opleider van trainers bij de Nevobo en heeft hij in Zaandam en Sneek een eigen beachvolleybalschool gehad.

Naast Van Solkema zal ook Willem de Wit aanblijven als trainer van Dames 1. De overige staf van Dames 1 wordt in de komende weken definitief bepaald.

Het bestuur van G.S.V.V. Veracles is er zeer tevreden mee Arno van Solkema aan te stellen als hoofd trainer/coach van Dames 1. G.S.V.V. Veracles rekent op een fijne samenwerking en wenst Arno veel succes!

gh @ VoV, bron en foto persbericht G.S.V.V. Veracles