VC Krimpen H1, de weekend winnaar

VoV, 19-11-2019. 6:00 uur. Na de succesvolle wedstrijd thuis in de Boog tegen AVVA, waarin de eerste set in eigen huis werd weggeven, wat eigenlijk niet nodig was, mochten de Krimpenaren aantreden tegen het ambitieuze Volley2B uit Bergschenhoek in de plaatselijke sportarena. Volley2B, waarin in de voorbereiding nog van werd verloren, zien het wel zitten om te promoveren en stonden op een gedeelde tweede plek met VC Krimpen.

De Krimpenaren daarentegen, willen vooral een leuk seizoen draaien en kijken wel hoe ver het schip strandt. Eerder die dag werd de koploper, Roosendaal, verslagen door de nummer vier AVVA. Winnaar van de wedstrijd in sporthal de Ackers zou dus de koppositie overnemen.

De mannen uit Bergschenhoek begonnen voortvarend en hadden het initiatief in de ouverture van de wedstrijd. Langzamerhand begon het aan Krimpense zijde te draaien en naarmate de set vorderde kwamen de Krimpenaren weer langszij. In de big points werd stuivertje gewisseld, maar uiteindelijk gristen de Blauw-witten de set voor de neus van de oranje brigade weg.

In de tweede set werd de servicedruk bij Volley2B opgeschroefd, waar VC Krimpen moeite mee had. Aan het eind van de set was deze weer enigszins onder controle, maar helaas moest de set aan de thuisploeg worden gelaten. De derde set was weer voor IJsselse zijde: VC Krimpen domineerde de set, mede door een hoge servicedruk. Overtuigend hengelde VC Krimpen de set binnen met 17-25.

De vierde set begon met een lange serviceserie aan blauw-witte kant waardoor bij de tegenstander het lood in de schoenen zonk. Clean werd de vergaarde voorsprong uitgebouwd en geconsolideerd tot een 16-25 setwinst. Hiermee verzekerde VC Krimpen de koppositie voor tenminste een week en behoudt het als enige ploeg in de derde divisie A zijn ongeslagen status.

Aankomend weekend ontvangt VC Krimpen de ploeg met de Lode Lampion: Erasmus Volley. Een team met wat oude bekenden. De Krimpenaren hopen u te mogen begroeten in de Boog om 16:30. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Rolan de Visser, VC Krimpen. Foto Jan van den Noort.