NOVO slaat weer toe in de top

VoV, 19-11-2019. 6:04 uur. De coach van ZVH de volleybalvereniging uit Zevenhuizen, was verbaasd de heren van NOVO weder te zien na jaren eerder zelf tegen Noordwijkers gespeeld te hebben.

Destijds ook al op het derde divisie niveau in de regio, maar nu als coach van een jong 2e team van een vereniging met een grote staat van dienst en een eerste team uitkomende in de eredivisie. ZVH is de koploper en liep afgelopen zaterdag tegen haar eerste nederlaag van het seizoen op.

NOVO begon vrij aan het spel en legde veel servicedruk op ZVH. Vooral Niels Botman en Tom van der Meer wisten de voorsprong uit te bouwen met geplaatste service series. De eerste set ging daarmee snel naar NOVO met 18-25.

Daarna kwam het geweld van ZVH op stoom en wist de passing van NOVO te breken. ZVH kon met harde scherpte aanvallen de tweede set naar zich toe trekken met 25-18.

Gijs Paulides vervulde deze wedstrijd verdienstelijk de libero positie en bewees het team ook in de 3e en 4e set ene dienst. De Noordwijkers klommen weer uit de dip en overwonnen de twee sets met 22-25 en 23-25. De 1-3 in sets bezorgde ze ZVH het eerste verlies dit seizoen.

Aanstaande dinsdag mogen de heren alweer aantreden tegen het derde team van VV Utrecht. Dan in de Galgenwaard om 21:15 uur.