Zege voor Kalinko H1 met nieuwe trainster

VoV, 19-11-2019. 6:12 uur. Hoewel het seizoen al weer vijf wedstrijden onderweg is, voelde de krachtmeting tegen Timios voor de mannen van Kalinko H1 toch als een nieuw begin. Het was namelijk de eerste keer met de nieuwe trainer/coach Esther aan de zijlijn.

In twee weken tijd hadden Esther en het team in de trainingen al een beetje aan elkaar kunnen wennen. En die eerste kennismaking beviel goed! Waar de Scheveningers het in de eerste fase van de competitie vooral moesten hebben van de eigen improvisatiekracht en het enthousiasme van interim-coach Nidal, kon nu Esther met frisse energie en eigen ideeën de touwtjes in handen nemen om lijn en discipline in het spel te krijgen. Dat is natuurlijk niet in twee weken klaar, maar de thuiswedstrijd tegen Timios vormde in ieder geval een mooi moment om al zo veel mogelijk in de praktijk te brengen.

De wedstrijd werd in gang gezet door een sterke opslag van mini van de week Mart de Beer. De tegenstanders bleken daar al zoveel moeite mee te hebben, dat de bal vrijwel meteen aan hun kant op de vloer belandde. Een goed begin! Helaas heeft Timios minder moeite met de opslagen van de grote mannen van Kalinko, want al snel stond er een ruime voorsprong voor de bezoekers op het scorebord. Na een 10-15 achterstand wist Kalinko, na enkele wisselingen in het veld, nog dichterbij te komen (16-18 en 19-21), maar boven de 20 was de koek op: Timios loopt overtuigend uit naar 21-25.

In de tweede set liet Kalinko ineens een heel ander gezicht zien. Aan de hand van oudgedienden Arnaud de Jong en Ard Pronk werd Timios compleet overdonderd. Met servedruk, stabiele verdediging en swingende aanval liepen de Scheveningers binnen no-time uit naar een ruime voorsprong. Onder meer door een serie van zeven punten op rij, kwam Timios deze set niet boven de tien punten uit: 25-9.

Die lijn wist Kalinko in de derde set niet door te trekken; het was wisselvalligheid dat de klok sloeg. Een vroege achterstand werd weer omgezet in een voorsprong, maar Timios haakte aan en liet niet meer los. Coach Esther probeerde met tactische wissels een doorbraak te forceren en dat leek goed uit te pakken toen Kalinko bij 24-22 op setpoint kwam. Helaas gingen dan drie punten op rij verloren, waardoor Timios heel dicht bij de setwinst kwam. Maar na een time-out toonde Kalinko veerkracht en draaide het alsnog om: 27-25.

In de vierde set liepen de Scheveningers al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Vooral diagonaal Ricky speelde een geweldige wedstrijd en scoorde erop los, aan het net en achter de driemeterlijn. Helaas verslapte de concentratie van Kalinko richting het einde van de set, waardoor Timios zelfs op voorsprong kwam boven de twintig. Coach Esther bracht een aantal wissels in en met veel kunst en vliegwerk wisten de mannen van Kalinko uiteindelijk aan de goede kant van de streep te eindigen. De set ging met 25-23 naar de Scheveningers, en daarmee wonnen zij de wedstrijd met 3-1.

Het levert vier belangrijke punten op, waarmee Kalinko de positie in de subtop van de poule vasthoudt. Bovendien is het een veelbelovend begin van de samenwerking tussen trainer/coach Esther en het team. Tijdens het teamuitje na de wedstrijd zijn daar in ieder geval een (flink) aantal drankjes op gedronken!

Aanstaande donderdag wacht al de volgende wedstrijd: in Sassenheim speelt Kalinko tegen directe concurrent VCS.