VC Limax terug aan kop na zege vs. VCN

VoV, 02-02-2023. 6:31 uur. Nadat SSS Barneveld dinsdagavond de koppositie weer had overgenomen van VC Limax, kon gisteravond opnieuw een wisseling van podium plaats plaatsvinden. Daarvoor had VC Limax drie punten nodig bij hekkensluiter VCN.

Om in het spoor van de twee toppers te blijven moesten Lycurgus (uit bij ZVH), SV Dynamo (thuis vs. PDK) en Orion (uit vs. Taurus) zorgen geen punten te morsen. Uiteraard gingen ze als favorieten van start tegen de ploegen uit het rechter rijtje die globaal zo’n 30 punten achter hen stonden. TTP kreeg VoCASA op bezoek en zou het verschil van vier punten een stuk kleiner kunnen maken.

Dynamo vs. PDK werd via 25-19, 25-21 en 25-20 met een 3-0 stand afgesloten. De eerste set was na 12-5 en 17-14 vlot naar Dynamo gegaan. In de tweede moesten ze drie keer een achterstand wegwerken (4-7 nar 7-7, 9-12 naar 14-12 en 15-16 naar 18-16) voordat er afstand genomen kon worden en 22-17 in 25-21 kon worden veranderd. In set drie maakte Dynamo van 6-9 een 15-11 tussenstand en kon op 22-20 doordrukken naar de 25-20 winst.

Mike van Cooten werd met 14 treffers topscorer. Alex Meijs van PDK kwam op 12 treffers. Dynamo maakte o.a. met 9 om 1 aces het verschil.

VCN vs. VC Limax leverde in de eerste set een 25-21 zege voor de thuisploeg op. Op de 14-14 gelijke tussenstand na waren ze de hele set leidend. Daarna kwam VC Limax na 9-9 op 10-13 in de tweede set, maar knokte de hekkensluiter zich weer naast en voorbij de bezoekers. Na 23-22 moesten ze echter capituleren en verloren met 23-25.  De serie van 14-16 naar 15-22 besliste de derde set, die met 21-25 eindigde en in set 4 kon VC Limax de winst met 21-25 binnenhalen, nadat VCN tot 19-20 in het spoor kon blijven

ZVH vs. Lycurgus werd 0-3. In de eerste set kon Lycurgus na 18-16 achter het verschil maken naar 18-21 en met 21-25 afsluiten. In de tweede set was bij de tussenstanden 8-13 en 10-18 wel duidelijk dat Lycurgus op 0-2 zou komen. Met 14-25 gebeurde dat ook. En in de derde set maakten ze het verschil na 11-12 (naar 11-16) en sloten met 18-25 af.

Niels de Vries (Lycurgus) en Vincent van der Kraats (ZVH) scoorden beiden 13 keer, waarmee ze de topscorers werden. Lycurgus had blokkerend met 3 om 11 punten veel voordeel.

TTP vs. VoCASA werd een 3-2 zege voor het Talent Team. De 2-1 voorsprong in sets via 17-25, 25-23 en 25-20 kon in de vierde set niet verzilverd worden. VoCASA kwam op 2-2 met de 13-25 winst in de vierde set. Daarna pakte TTP de winst alsnog met 15-7.

Ties Cornelissen (VoCASA), Saimen Hage en Marijn ten Barge (beide   TTP) werden met ieder 14 punten de drie topscorers van de partij.

Taurus vs. Orion was twee sets spannend. In de eerste trok Taurus na 22-22 en 24-22 met 25-23 aan het langste eind, in de derde set konden ze het setpoint op 24-23 niet verzilveren en verloren met 25-27. De tweede (17-25) en vierde set (13-25) waren met ruim verschil voor de gasten uit Doetinchem.

Samuli Kaislosalo van Orion werd met 25 punten de topscorer van de partij. Steijn van den Bos werd de vaakst scorende Taurus speler met 10 punten. Orion had met 9 om 20 foutserves veel nadeel goed te Maken. Dat lukte met een eigen score van 45 om 74 punten.

• 06> Sliedrecht Sport 20-29
  • ==bijzonder is de positie van Sliedrecht Sport, 17 punten achter Orion en 10 voor op VoCASA. === Een eenzame plaats in niemandsland.
  • 07> VoCASA 20-19
  • 08> TTP 20-16
  • 09> PDK 20-15
  • 10> Taurus 20-15
  • 11> ZVH 21-15
  • 12> VCN 20-13

Voor aanstaande zaterdag en zondag staan  er vijf wedstrijden in de agenda. Met o.a. de toppers Orion vs. SSS Barneveld en Dynamo vs. Sliedrecht. Het programma ziet er als volgt uit:

• 04-02, 20:00 uur. PDK vs. TTP
  • 04-02, 20:00 uur VoCASA vs. VCN
  • 04-02, 20:00 uur. SV Dynamo vs. Sliedrecht Sport
  • 04-02, 20:30 uur. Orion vs. SSS
  • 05-02, 14:00 uur. Lycurgus vs. Taurus.