VC Shot mist beetje gogme

VoV, 17-10-2022. 10:50 uur. Waar kom je in een sporthal nog een wall of fame tegen van illustere volleyballers? In Oostzaan onder het toeziend oog van onder meer Geert Trompetter, Ellie Lust, Teun Buijs, en Anne Buijs trad Heren 1 aan tegen Compaen Heren 2, dat bovenin meedraait in de Tweede Divisie. De met een blessure kampende Ruben Baars verving de afwezige coach John Kemp, en deed dat met verve.

In de eerste set werd vol inzet gestart en ging de strijd gedurende lange tijd gelijk op. Het was een boeiende strijd, maar Heren 1 kwam er in de slotfase net niet aan te pas. Blokkerend kwam het team op cruciale momenten tekort, terwijl de tegenpartij met uitgekiende ballen de verdediging uitspeelde. Met 25-21 werd de set verloren.

Onze mannen herpakten zich goed en wisten na de set-wissel het initiatief naar zich toe te trekken. Meer servicedruk en scherpere blokkering konden niet beantwoord worden door Compaen en zo wonnen de mannen vrij overtuigend de tweede set met 17-25.

De derde set leek al snel richting Shot te kantelen maar bij een 5-9 voorsprong kreeg Heren 1 bijna aaneengesloten in een rij tien punten tegen te verwerken. Op alle fronten werd Shot in een mum van tijd overklast, waarbij niemand het lukte om met enig gogme de reeks van de tegenstander te doorbreken. De ploeg kwam nu vooral passend onder druk. Zo koerste ons eerste herenteam op een 25-18 verlies af in de derde set.

In de volgende set kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. De mannen hadden de afgelopen week intensief op de service getraind, maar juist in deze set leek de druk vanuit de service weer wat af te nemen. Toch bleef het team goed bij, en met 19-18 achter in deze set, waren er nog volop kansen voor onze Culemborgse mannen. Persoonlijke fouten en het ontbreken van het heilige vuur op de late zaterdagavond waren uiteindelijk debet aan het verlies in deze laatste set (25-20).

Met deze uitslag staat Heren 1 op de achtste plek in de Tweede Divisie. Niet slecht voor een nieuweling, maar met een beetje slimmer spelen en scherper verdedigen lijkt het niet onmogelijk om naar een hogere plaats te klimmen in deze competitie.

Aanstaande zaterdag speelt het team thuis om 15.00 uur tegen Irene H1 uit Bilthoven. Dat team staat momenteel derde, waarbij een kanttekening op zijn plaats is; die ploeg heeft al drie keer gespeeld tegen ploegen die de onderste drie plaatsen van de Tweede Divisie bezetten. Genoeg kansen voor Heren 1 dus om de draad weer op te pakken en voor de eerste overwinning te gaan.

gh @ VoV, verslag door en  foto via Bart van Aalst, VC Shot.