Volley Tilburg D1 stunt met punt

VoV, 17-10-2022. 10:47 uur. Een punt tegen Ledûb. Dat mag voor Volley Tilburg Dames 1 als een mooi resultaat gezien worden. Want de ploeg uit Budel staat te boek als een team dat in de Topdivisie B in de top 3 gaat eindigen. Tilburg is daarentegen een ploeg in opbouw, met een aantal jonge speelsters.

In de kolkende sporthal T-Kwadraat, waar de tribunes uitpuilden en het publiek de Tilburgse hartstochtelijk aanmoedigde, deden de twee ploegen aan klantenbinding. Er werd voor ieder punt gestreden en de teams deden niet veel voor elkaar onder. Een volleybalwedstrijd om de vingers bij af te likken. Ledûb won uiteindelijk met 2-3 (20-25, 25-22, 25-19, 19-25, 12-15).

“Eigenlijk had deze wedstrijd in een gelijkspel moeten eindigen”, vond Tilburg-coach Dennis Gelissen. Ledûb had na ruim twee uur volleybal in vijf sets slechts vijf puntjes meer gemaakt dan de thuisploeg. ”Maar een gelijkspel heb je nu eenmaal in het volleybal niet”, weet ook Gelissen. De hoofdcoach was, ondanks de nederlaag, dik tevreden over het team. ”Het tactisch plan werkte, er was passie en inzet.”

Het had tot gevolg dat de coach van Ledûb, Jan Slenders, in de vierde set letterlijk met de handen in het haar zat. Hij zag een 3-1 nederlaag naderen en wist niet meer hoe hij zijn team in het spoor moest krijgen. Smeet het bordje waar hij normaal zijn aanwijzingen op aangeeft weg.

Ledûb had weliswaar de eerste set gewonnen met 20-25, maar zag Tilburg in sets twee en drie het heft stevig in handen nemen. In het tweede bedrijf waren daar onder meer een sterke servicebeurt van Kim van den Boorn en stofzuiger Serena van der Made medeverantwoordelijk voor (25-22). In de derde set liet Tilburg bij tijd en wijle, ondanks een opgelopen 2-7 achterstand, de tegenstander alle hoeken van de zaal zien.

In de vierde set begon Tilburg met een 8-5 voorsprong. Het werd 13-11. Maar het was aan Budelse zijde uitblinker Lina Berndsen die haar team uit het moeras trok. Tilburg kreeg maar geen vat op de sterke service van Berndsen. Zo liep Ledûb weg naar 13-18 en uiteindelijk naar de 19-25 setwinst. In de vijfde set ging het tot 11-11 gelijk op. Maar uiteindelijk trok Tilburg aan het kortste eind: 12-15.

Weer, want het was al de derde keer dat Tilburg in een vijfsetter niet wist te winnen. Dat gebeurde eerder tegen het sterke Sliedrecht D2 en, wegens ziekte aan Brabantse kant, tegen Keistad.

“Geen winst, dat is jammer. Maar gezien het vertoonde spel en de inzet van iedereen, zie ik dit wel als het begin van de rest van het seizoen”, concludeerde Tilburg-coach Gelissen.

Komende zaterdag heeft Tilburg de uitwedstrijd tegen VoCASA, de huidige nummer drie op de ranglijst, op het programma staan.

gh  @ VoV, verslag via PR Volley Tilburg D1. Foto Facebook Volley Tilburg D1.