Vizier op volleybal

 

VC Sneek H1 pakt eerste prijs van het seizoen

VoV, 03-09-2023. 6:00 uur. De heren van VC Sneek hebben hun eerste prijs van het seizoen binnen. In het altijd zonovergoten Oostzaan gingen ze er met de felbegeerde Henk van Veldhuizen-trofee vandoor, die een jaar lang een mooi plekje krijgt in de toch al rijk gevulde prijzenkast aan gene zijde van de Afsluitdijk.

Het jaarlijkse Henk van Veldhuizen-toernooi is de traditionele voorbereiding op het seizoen van VV Compaen Oostzaan H1, dat dit jaar in de 1e divisie uitkomt. En aangezien er door zeerovers altijd naar boven wordt gekeken waren er twee Topdivisie teams uitgenodigd: SV Dynamo Apeldoorn H2 en VC Sneek H1.

Daarnaast is het traditie dat de teams een band hebben met naamgever Henk van Veldhuizen, oprichter en erevoorzitter van Compaen Oostzaan en een volleybal-junkie van de eerste orde. Het is dan ook prachtig om te zien dat Henk nog altijd hoogstpersoonlijk de trofee uitreikt en daar voorlopig nog wel even mee doorgaat.

De heren van VC Sneek promoveerden afgelopen jaar naar de Topdivisie, na jaren afwezigheid in de hoogste regionen van de competitie. Dat was er in de eerste set tegen Compaen niet aan af te zien. Er ging nogal wat mis… (Dat heet een “eufemisme”.) Het blijkt echter een diesel te zijn die even tijd nodig heeft om op gang te komen; De thuisploeg mocht de eerste set met forse cijfers winnen maar daarna was het uit met de pret.

Titelhouder Dynamo, dat inmiddels de thuisploeg met 2-1 terzijde had geschoven, maakte in de eerste set kort werk van Sneek maar opnieuw bleken de Friezen een tamelijk stug volkje te zijn (voor de kenners, ik noem het jaartal 754 AD!). In een heerlijke pot volleybal wisten ze opnieuw het tij te keren en gingen er uiteindelijk met de winst vandoor.

Eindstand: VC Sneek H1 (Topdivisie)  4,  SV Dynamo Apeldoorn H2 (Topdivisie) 3 en VV Compaen Oostzaan H1 (1e divisie)  2

Thuisploeg Compaen oefent volgende week nog één keer voor het competitiegeweld losbarst; Next Volley Dordrecht is dan te gast op de jaarlijkse “Compaen-dag” in Sporthal Oostzaan.

gh @ VoV, verslag en foto door Tjerk Laan. VC Sneek H1 met de Henk van Veldhuizen-trofee