VC Sneek H1 wint ook de laatste wedstrijd van 2023

VoV, 20-12-2023. 11:50 uur. Afgelopen zaterdag 16-12-2023 trad Sneek H1 alweer aan voor de laatste wedstrijd van het jaar 2023. Waar het kampioenschap in de 1e divisie nu wordt opgevolgd met een 1e plek in de Topdivisie A.

De Sneker mannen wisten dat het beslist geen simpele wedstrijd ging worden in de thuishal waar het tegen kampioen van afgelopen jaar Keistad moest aantreden, die ook al 3-2 hadden gewonnen van Sudosa H1 het weekend ervoor.

De eerste set begon Kamphuis met de volgende namen: Luuk Boone, Jelmer Spoor, JP van der Meer, Senna Heikoop, Mark Hekstra, Rutger Zoodsma en Tom Wollesen.

De eerste set werd de servicedruk direct opgevoerd en waren er veel onnodige fouten aan de kant van Keistad H1. Hierdoor eindigde de set in een overtuigende 25-19 overwinning. De tweede set ging erg gelijk op waar veel lange rally’s ervoor zorgde dat het tot de 23-23 spannend bleef in de Sneker Sporthal. Gelukkig konden de Sneker mannen hier de winst naar zich toe trekken. 25-23 in de tweede set.

Een 2-0 voorsprong was al vaker het geval geweest afgelopen seizoenshelft en dit keer wilden de mannen van Sneek echt de 3 punten in Sneek houden.

Helaas werd de derde set nipt verloren met 23-25 en bleef het in de 4e set ook nog spannend tot 15-15. Daarna kon de voorsprong worden uitgebreid en werd de laatste set met 25-21 gewonnen! Drie mooie punten bijgeschreven thuis tegen Keistad iets waar men vooraf van mocht dromen.

Met een mooie eerste plek de winterstop in waar na de jaarwisseling direct moet worden aangetreden tegen Sudosa H1. De vraag is of de Sneker mannen ook de tweede helft deze vorm kunnen volhouden.

gh @ VoV, verslag van Luuk Boone, VC Sneek H1. Foto Lieuwe Bosch.