VC Sneek koploper na winst op Sudosa-Desto

VoV, 30-11-2023. 5:28 uur. Gisteravond haalde VC Sneek en Sudosa-Desto hun achterstallige wedstrijd, die wegens een natte vloer een tijdje geleden niet door kon gaan, in. Sneek leed afgelopen weekend een pijnlijke 0-3 nederlaag op eigen veld tegen Apollo 8, Sudosa-Desto kende geen problemen tegen Peelpush en sloot met 3-0 winst af. Met een driepunter kan VC Sneek weer koploper worden, een driepunter zou de ploeg uit Assen in of op het randje van de Top 4 kunnen brengen.

In de eerste set kon VC Sneek een kloofje van drie punten slaan na 15-15, maar de 18-15 achterstand had Sudosa-Desto bij 20-20 weer weggewerkt. Ze kwamen met 21-22 voor, maar kregen toen een serie van vier puntentegen en verloren dus met 25-22.

In set twee kwamen de gasten na een ruime 16-10 achterstand sterk terug en hadden bij 18-16 en 20-18 bijna de aansluiting te pakken. De thuisploeg stak daar een stokje voor (22-18) en won met 25-20.

In set drie trok Sudosa-Desto na 8-10 met een serie naar 8-15 een gapend gat in de tussenstand en liet zich daarna niet meer in de problemen brengen. Na 16-21 maakten ze de set in een keer uit.

In de vierde en laatste set hadden de gasten uit Assen de tiebreak voor het grijpen. Ze domineerden de set vanaf het begin en in de midden fase tot aan ver in de big points. Tussenstanden 4-6, 7-12, 10-15, 20-24.  Maar het punt om de vijfde set te spelen wilde maar niet vallen. VC Sneek kwam langszij en ging er voorbij en op 26-25 beslisten ze de set (27-25) en de wedstrijd (3-1)

Bij Sneek waren de midspeelsters Rixt van der Wal en Nynke Hofstede uitstekend op dreef. Rixt scoorde 19 keer (waarvan 5 blokpunten), Nynke 13 keer. Daarna volgden Anniek Siebring met ook 13 punten en Rosa Entius met 11 punten. Bij Sudosa-Desto maakte Paula Boonstra de meeste punten, totaal 17. Kirsten Wessels (15) en Lynn van Mill (12) kwamen ook in de dubbele cijfers.