Vizier op volleybal

 

VC Sneek zet forse stap richting finale play-offs

VoV, 19-04-2024. 11:51 uur. “De eerste klap is een daalder waard”,  moet trainer coach Erik Reitsma gedacht hebben nadat zijn ploeg met een 1-3 overwinning in de Dynamohal van het veld stapte. Door met name in de derde set na een 22-16 achterstand een geweldige inhaalrace te starten en de set met twee punten binnen te halen werd de Apeldoornse formatie een kleine mentale tik uitgedeeld waardoor de slotset toch op kwaliteit naar de Sneker ploeg ging.

Geweldige flow: Reitsma was er vooraf niet gerust op en daarmee had de jonge trainer/coach een punt. Draisma Dynamo zit in een geweldige flow en verloor onder Harry van den Brink- niet geheel onbekend in Sneek- maar een wedstrijd van de laatste elf duels. De geelhemden eindigden als eerste in de B poule en versloegen in de kwartfinale overtuigend Regioteam Djopzz Zwolle.

Slok op een borrel: Gelukkig bij een ongeluk is dat zijn selectie weer aardig fit is en Britt Schreurs weer volledig inzetbaar is. Dat scheelt een behoorlijke slok op een borrel en de blonde aanvalster loste Pleun van der Pijl af in de loop van de partij.

Geen duimbreedte: Spannend en enerverend was het allemaal zeker. Beide teams gaven elkaar in de eerste twee sets geen duimbreedte toe en waren helemaal aan elkaar gewaagd. Niet onlogisch dat de beide sets zusterlijk verdeeld werden. In de derde kwamen de bezoekers op een 22-16 achterstand, maar dergelijke standen zijn in het vrouwenvolleybal geen graadmeter om de set binnen te halen.

One womenshow Nynke Hofstede: Dat bleek ook in Apeldoorn waar Nynke Hofstede aan een geweldige servereeks begon en haar opreden zo extra glans gaf. “We wonnen met 22-25 en dat was cruciaal”, aldus Reitsma. In de vierde set hadden de gasten Draisma Dynamo passend onder sterke druk waardoor de midaanval volledig werd uitgeschakeld. De servedruk vormde mede de basis voor setwinst. (22-25)

Zondag 16.00 uur: Een buitengewoon mooie start voor de landskampioen die zondag om 16.00 uur in de Sneker Sporthal het karwei kan afmaken. Toch waakt Reitsma voor alertheid, want de ploeg van Harry van den Brink maakte in de kwartfinale ook verlies goed en plaatste zich alsnog voor de halve finale. In de andere halve finale won VV Utrecht met 3-0 van Apollo 8 hetgeen een kleine verrassing was.

gh @ VoV, bron VC Sneek, foto ’s Rudy Biekart.