Vizier op volleybal

 

VC Weert: Promotieklasse i.p.v. Topdivisie

VoV, 12-06-2018. 8:25 uur. De Limburger meldt vandaag dat VC Weert, dat zich vorig seizoen ten koste van Peelpush handhaafde in de Eredivisie Dames maar geen licentie hiervoor kreeg, volgend jaar ook niet in de Topdivisie zal uitkomen. De ploeg verdwijnt helemaal uit de landelijke competities en gaat terug naar de Promotieklasse, hetgeen maar liefst vier niveau ’s lager is.

Nadat de licentieaanvraag van de Stichting Topvolleybal Weert door de Nevobo geweigerd was, het bezwaar werd afgewezen en er geen beroep van Weert op volgde had men de hoop gevestigd op een doorstart in de Topdivisie. Maar dat niveau blijkt nu ook te hoog gegrepen.

“Qua financiën zou een hoger niveau dan de Promotieklasse nog wel kunnen, maar we krijgen op dit moment geen trainer en speelsters meer om op een hoger niveau te acteren. De speelsters van afgelopen seizoen zijn net als de trainers al weg. Bovendien moet de organisatie een hoger niveau ook aankunnen.” Aldus voorzitter Smit in De Limburger..

Volgens de manager competitiezaken bij de Nevobo bestond er bij de bond het nodig voorbehoud of dat ook daadwerkelijk het geval was.  In De Limburger vertelt hij:  “Wij hebben de Stichting diverse herinneringen gestuurd met betrekking tot de licentieaanvraag. Per mail en telefonisch. Toch was de aanvraag anderhalve maand te laat. In de beoordeling van zo’n aanvraag wordt behalve naar jaarstukken, de begroting en technische zaken ook gekeken naar de kracht van de organisatie. Het te laat indienen getuigt niet van kracht.”

“Dit was het dan dus voor de voormalige Kampioen en Bekerwinnaar van Nederland. Wat zuur voor Peelpush” mailde ons een lezer.

Topdivisionist OBEG Donitas was door de Nevobo gevraagd om de plaats van Weert in te nemen, maar de Groningers zagen daarvan af. Een logische volgende keus zou Pharmafilter US uit Amsterdam kunnen zijn. Zij werden derde in de Topdivisie, maar over de status van een verzoek / antwoord kunnen wij op dit moment niets naders zeggen. Niet of dat verzoek inmiddels aan US gedaan is, niet of het aldaar beoordeeld wordt en ook niet of er positief of negatief in Amsterdam over wordt gedacht.  Misschien komt de Nevobo toch nog bij Peelpush uit,  wie weet, als andere clubs het Eredivisie – avontuur niet aandurven, niet aan kunnen, niet aan willen gaan.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron onder andere De Limburger. Foto Rudy van ’t Rood.