Vizier op volleybal

 

VC WIK D1 wint via tiebreak van ADC

 VoV, 13-03-2023. 17:43 uur. Na het nipte verlies afgelopen week in Horst tegen Hovoc, wilden we dit weekend de winst binnenhalen. Op deze volle thuisdag mochten we het om 13:15 uur opnemen tegen het Urmondse ADC. Waar we in de uitwedstrijd maar één punt wisten te halen, waren we er nu op gebrand om meer punten binnen te halen en de winst te vieren.

In de eerste set werd er sterk gestart. De stijgende lijn van afgelopen weken, werd aan het thuispubliek laten zien. De opdrachten werden goed uitgevoerd. De coach van ADC nam nog een time-out, maar dit mocht niet meer baten voor de uitploeg. Wij waren de betere ploeg in de eerste set en wisten deze met overtuigende cijfers binnen te halen: 25-17.

Op voorhand werden we al gewaarschuwd dat set 2 niet zo makkelijk zou gaan als set 1. Dit bleek ook het geval. ADC kwam beter in haar spel, terwijl wij wat wegzakten in de tweede set. Het gevolg: 13-25 verlies.

Snel de tweede set vergeten en door met de derde set. We startten weer scherp, alsof de tweede set nooit had plaatsgevonden. We wisten de druk weer goed op te voeren, met als gevolg twee time-outs van de Urmondse ploeg. Deze set wisten we weer met overtuigende cijfers binnen te halen: 25-17.

Wat zou het lekker zijn om 4 punten in Ammers te houden. Vol overtuiging startten we set 4, maar al snel blijkt het moeilijker dan gedacht. ADC krijgt een opleving, waar wij juist weer iets wegzakten. Het leek wel alsof het aan de kant van het veld lag. Net te laat probeerden we terug te komen: 21-25 verlies.

Heren 2 en Sliedrecht Sport Heren 4 moesten nog even wachten totdat zij konden gaan beginnen. Wij gingen alles op alles zetten in set 5 om de winst binnen te halen. We begonnen met een kleine achterstand, maar lopen deze rond de kantwissel in. Waar we vorige week op matchpoint stonden en deze niet wisten te verzilveren lukten het dit weekend wel. 11-14 achter en de set en winnen met 16-14. Wat een heerlijk gevoel!

Publiek bedankt voor het enthousiasme. Aankomende week spelen we uit tegen Roosendaal.

gh @ VoV,  verslag van en foto via Mayke den Ouden, VC WIK dames 1.