VC WIK Heren 1 heeft eerste zege binnen

VoV, 03-10-2023. 5:28 uur. Daar is die dan, de allereerste competitiewedstrijd voor de mannen 1 van VC WIK. Na een aantal weken oefenen, waarvan geen enkele keer compleet, was het tijd om aan te treden voor het ‘’echie’’. We tellen de beker even niet mee, daar kun je klaarblijkelijk met 2/2 verliespartijen nog door naar de volgende ronde.

Tijdens het inslaan kwamen we er alweer snel achter dat hard slaan niet per se onze kracht is. De tegenstander wist ons redelijk te imponeren, dat zorgde voor een moeizame eerste set. De start van de set leek veel te beloven, maar helaas waren de zuiderlingen ons te slim af. Met een spelverdeler die als bijbaan illusionist is, waren ze de bovenliggende partij. 22-25, terug naar de tekentafel.

De 2e set was een finale op zich, het ging deze set alle kanten op. Het was een spektakel om te zien en je wist tot het laatste punt niet wie er met de winst vandoor zou gaan. Meerdere setpunten werden door de praktisch Belgen verdedigd, ze kregen zelfs de kans om zelf de set te pakken. Door een zeer goed getimede ketser van ons servicekanon kregen we nog meer vertrouwen. De set was uiteindelijk van ons, 30-28. Dat duurde lang, maar een prachtige strijd was geleverd.

Iets te lang zullen de getuigen vertellen. Blijkbaar was set 2 een tactische uitputtingsslag. We hadden weinig in te brengen en hadden snel besloten dat we te moe waren geworden door set 2. Er werden nog wat wissels tegenaan gegooid in set 3 maar het mocht niet baten. 15-25, strik erom, snel vergeten.

Maar ook de vrinden van Wik weten alles van mentale oorlogsvoering. Door namelijk net te doen alsof we moe waren, dachten de Limburgers dat ze al gewonnen hadden! Met ongelofelijk stabiel spel en bijna geen fout te maken wisten we ze te overrompelen. Het publiek ging achter het vlaggenschip staan. Limax haalde alles uit de kast en was ook bezig om ons verbaal uit onze focus te halen. Gelukkig hielp de scheids het jonge team van Wik en deelde de nodige kaartjes uit aan het uitspelende team. Mede dankzij de bescherming van onze goed leidende arbiter pakten we de set met 25-14. Op naar de beslissende 5e set.

Hier kwam het erop aan, de slotfase was aangebroken. Tijd om te laten zien dat we goed spel vast kunnen houden en we ook stabiel kunnen zijn. De wedstrijd kende meer ups en downs dan de gemiddelde puber relatie. Vanaf punt 1 leek het goed te komen, want het stabiele spel werd inderdaad voortgezet. Met onze ervaren rot als libero kwam vrijwel elke pass aan, de sets werden juist verdeeld en de aanval was gedreven. Voor de verandering liepen we voor de feiten uit en pakten we de laatste set met 15-12!

De eerste overwinning is binnen! Heerlijk! Aankomende zaterdag, 7 oktober 15:30 uur, mogen we het wederom thuis opnemen tegen Next Volley. Een heerlijke derby! Publiek bedankt en hopelijk tot aankomende zaterdag!

gh @ VoV, verslag van Remon Korevaar, VC WIK Heren 1. Foto Jan van den Noort.