Vizier op volleybal

 

LVL Genk van Annick Meijers trekt zich terug in België

VoV, 03-10-2023. 5:56 uur. Annick Meijers maakte na het vorig seizoen de overstap van de Duitse Bundesliga naar de Belgische Liga A, de Eredivisie bij onze Zuiderburen. Deze overstap is voor haar persoonlijk niet bepaald een succes geworden, want zij raakte zwaar geblesseerd, en haar nieuwe club kreeg nog meer tegenslag te verwerken.

Trainer/ coach Julien van de Vyver stapte op, hij vertrok midden augustus naar Roemenië, naar Targu Mures. Ook beide assistenten vertrokken daarna. Onder wie de ex-international Freya Aelbrecht. Toen vervolgens ook o.a. speelster Laura Meynkens, de topscorer van vorig seizoen, te kennen gaf te willen vertrekken, zag de club geen mogelijkheden meer om met een volwaardige ploeg aan de start van het nieuwe seizoen te beginnen.

De fusieclub LVL Genk bestaat pas vier jaar, daarvan werden ze drie keer vice-kampioen in België. Eerder kwamen er al een aantal Nederlandse speelsters uit voor LVL Genk zoals Laura Overwater en international Nova Marring.

Door de terugtrekking twee weken voor het begin van het seizoen bestaat de Belgische competitie straks uit negen teams, waardoor er elke speelronde een ploeg vrijaf heeft.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Annick Meyers.