VC WIK neemt 2 puntjes mee naar Groot Ammers

VoV, 06-03-2023. 14:04 uur. Na twee weekenden geen wedstrijd gespeeld te hebben, mochten we afgelopen zaterdag, met een krappe selectie, weer aan de bak. Na een rit van 1,5 uur kwamen we aan in het Limburgse Horst. Hier werd het centercourt al gereed gemaakt, zodat het eerste fluitsignaal om 19:30 uur kun klinken.

In de eerste set werd er direct goed gestart. De opdrachten van coach Robbin Vink werden goed uitgevoerd. We brachten servicedruk en maakten de kansen af. Dit leidde tot een 17-25 overwinning in set 1.

De tweede set waren we vastbesloten deze lijn door te zetten. Het spel werd iets wisselvalliger en Hovoc bleef dichtbij ons. Helaas was het net niet genoeg en verloren we deze set met 25-23.

Waar we in set 1 en 2 met overtuiging speelden was dit in set 3 minder het geval. Lange rally’s werden verloren en ook de kansen die we kregen maakten we niet af. 25-17 verlies.

Alles op alles in set 4 om er nog een vijfde set uit te halen. De opdrachten in deze set werden uitgevoerd en de kansen werden afgemaakt. Dit leidde tot een 21-25 overwinning en dus een vijfde set.

Hovoc mocht beginnen met serveren en bracht direct servicedruk. Wij maakten een aantal pass fouten, waardoor we op achterstand kwamen. Voor de kantwissel wisten we het gat bijna te dichten tot 1 punt. Vervolgens wisten we aanvallend veel te scoren, waardoor we op een gelijke stand kwamen.

Hovoc nam hierop een time-out op een stand van 11-11. Wij waren de bovenliggende partij maar moesten dit nog wel laten zien. Robbin nam een time-out op 13-14. Helaas maakten wij te veel fouten en moesten we de set aan Hovoc laten met een stand van 16-14.

Helaas net niet weten te winnen, maar wel een goed niveau gehaald en 2 punten mee naar Ammers kunnen nemen. De stijgende lijn is ingezet! Na afloop zijn we dan ook gezellig met elkaar door de McDrive gereden en zijn de buikjes weer goed gevuld.

Aankomende zaterdag belooft het weer een volle thuisdag te worden. Om 13:15 uur zullen wij het opnemen tegen de dames uit Urmond.

gh @ VoV, verslag van en foto via Mayke den Ouden, VC WIK.