VC Zwolle naar kwartfinale nationale beker.

VoV, 21-12-2023. 6:43 uur. Gisteravond werd in de Ark van Oost in Nijmegen de eerste wedstrijd in de achtste finale van de nationale beker gespeeld.  Topdivisionist Pegasus nam het op deze midweekse avond op tegen VC Zwolle, de nummer zes van de Eredivisie.

Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd, waarin de thuisploeg zich dapper verweerde en hard vocht voor een goed resultaat, maar aan het eind drie keer duidelijk te kort kwam. Voor Zwolle was het na drie nederlagen op rij in de competitie (3-0 vs. Sliedrecht Sport, 2-3 vs. Apollo 8 en 3-1 vs. VC Sneek) een mooie opsteker om mee te nemen naar de jaarwisseling.

Met twee keer 17-25 en 15-25 in de derde set onderstreepte VC Zwolle het verschil in niveau duidelijk. In iets meer dan een uurtje waren de gasten klaar met de wedstrijd. Alleen in het begin van de tweede set had trainer/ coach Veneman een time out nodig om de dames weer bij de les te krijgen, toen Pegasus een aantal punten achter elkaar scoorde, mede door eigen fouten van Zwolle. In de beide andere sets ondervond Zwolle te weinig weerstand om het de ploeg echt lastig te maken.

VC Zwolle plaatste zich dus als eerste van de acht gegadigden voor de kwartfinales. De andere zeven wedstrijden worden aanstaande zaterdag gespeeld. In de kwartfinale is de winnaar van SV Dynamo vs. Peelpush de volgende tegenstander voor de Zwolse ploeg.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Rudy Biekart.