VC Zwolle wint generale voor bekerfinale. VC Limax verslaat SV Dynamo

VoV, 25-03-2024. 5:58 uur. In de voorlaatste wedstrijd van de kampioenspoule speelde het nog ongeslagen Apollo 8, dat al verzekerd is van de halve finale om de titel, gisteren in en tegen Zwolle. De Bornse ploeg leed er een 3-0 nederlaag.

Apollo begon goed en bouwde in de eerste set een 5-11 voorsprong op, die via 9-15 en 11-18 met 13-20 bij de big points aankwam. Vooral blokkerend deden de gasten het goed. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, bij een dergelijk verschil. Zwolle serveerde zich echter in een ruk naar de 19-20, mede door een toenemende foutenlast bij Apollo, Apollo maakte toen de side out en een breakpoint (19-22) en was bij 20-23 slechts twee rake klappen van de winst verwijderd. Die kwamen er echter niet, met vijf punten op rij door de thuisploeg werd het een 25-23 nederlaag voor de gasten.

Zwolle bleef in de flow doorgaan, pakte in de tweede set een 6-1 voorsprong en nadat Apollo 8 er bij 8-8 naast was gekomen namen ze opnieuw afstand (15-12, 20-14). Na de 22-19 maakte de thuisploeg er via 25-19 een 2-0 stand in sets van.

Nadat Zwolle in de derde set op 10-0 (!) was gekomen, was wel duidelijk dat Apollo 8 geen potten meer zou breken in deze voorlaatste wedstrijd in de A-Poule, ondanks dat de inhaalrace hen nog tot 15-13 zou brengen. De serie na 19-16 tot 24-16 betekende de genadeklap, er werd met 25-17 en dus met 3-0 verloren.

Jet Kok van VC Zwolle werd met 16 punten de topscorer van de partij, haar teamgenote Emily Silderhuis had blokkerend 5 keer succes. Bij Apollo 8 scoorde Roos Wessels de meeste punten, totaal 11. Libero Pippa Molenaar pakte ook nog een puntje mee voor Apollo 8.

De stand is nu:

• 01> Apollo 8 5-12
  • 02> VC Sneek 5-12
  • 03> Sudosa-Desto 5-7
  • 04> VC Zwolle 5-5

In de A-Poule bij de mannen stond de laatste wedstrijd tussen SV Dynamo en VC Limax op het programma. Dit duel ging nergens meer om, de eindstand in de A-Poule was al definitief. SV Dynamo stond tweede, VC Limax vierde en daar konden de teams niets meer aan veranderen.

VC Limax nam via 20-25 en 22-25 een 0-2 voorsprong, die de thuisploeg met nipte setstanden (28-26 en 25-23) ongedaan kon maken. De gasten hadden daarna het nipte voordeel aan hun kant via 13-15 in de tiebreak.

Bij SV Dynamo werd Sjors Tijhuis met 22 punten de meest scorende speler, Siebe Korenblek was dat met 21 punten bij VC Limax

In de tussenronde voor de halve finale speelt VC Limax als de nummer vier van de A-poule tegen Sliedrecht Sport, de nummer één van de B-Poule.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart en VC Limax.