VCN 2 komt tekort tegen PDK Huizen

VoV, 05-10-2020. 4:40 uur Waar menig voetbal- of hockeysupporter het misschien niet eens zo erg vond dat hij afgelopen zaterdag niet in de regen langs de lijn hoefde te staan, in de Nederlandse sporthallen voelde het extra leeg. Zeker als je, zoals wij afgelopen weekend, compleet de enige wedstrijd bent in een hal, is het maar een stille bedoening. Maar voelde het bij aankomst in de hal misschien een beetje als een oefenwedstrijd, eenmaal gestart met de warming-up voelde het net als anders: game day!

Wij wisten dat we met PDK een tegenstander zouden treffen met veel lengte, aanvalspower en servicedruk. Aan ons om daar, tactisch en technisch, voldoende tegenover te zetten. In de eerste set kwamen we aardig mee, maar vooral de middens van PDK kwamen te makkelijk tot scoren. Gestaag bouwde PDK de voorsprong uit en 25-20 bleek de eindstand.

Met omgekeerde cijfers pakte VCN 2 de tweede set. Een superstart met een aantal mooie blokkerende acties gaf ons een 8-1 voorsprong. Hoewel we daar wel wat van af lieten snoepen, kwam de winst in deze set nooit in gevaar. Meteen in deze alinea maar de derde set, want met een eindstand van 25-8 voor PDK willen we daar verder weinig woorden aan vuil maken.

De ruime eerste helft van de vierde set gaf ongeveer hetzelfde beeld, dusdanig dat er een 20-12 voorsprong voor PDK op het scorebord stond. Gelukkig hebben wij onszelf de afgelopen twee wedstrijden leren kennen als een team dat niet opgeeft. Helaas eindigde onze comeback deze keer niet in setwinst. Een mooie serviceserie van Ilse Bruijne leidde ons wel naar een 20-21 voorsprong maar toen was de koek op. Een aantal individuele fouten van ons en goede scores van PDK zorgde voor 25-20 en de punten bleven allemaal in Huizen.

Niet getreurd, wel even een reality-check, dit is het niveau waar we naartoe zullen moeten groeien in de Topdivisie. Komende week hard aan de bak tijdens de training, want volgende week komt VV Utrecht op bezoek in sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel. Zij zijn al jaren een vaste waarde in de top van de Topdivisie en tot nu toe zonder puntverlies. Wij gaan ervoor knokken!

gh @ VoV, Verslag van Marjolijn Verhaaf, VCN Dames 2. Foto Jan van den Noort.