VCN blijft ongeslagen, eerste zege TTP en Taurus.

VoV, 24-01-2021. 6:30 uur. Debutant ComputerPlan VCN stuurde streekgenoot Sliedrecht Sport met 3-2 naar de kleedkamer en heeft na twee wedstrijden nog steeds de ongeslagen status. Taurus won met 3-0 van VoCASA en de Nevobo talenten waren met 3-1 te sterk voor RECO/ ZVH. De Eredivisiezaterdag bij de de achtervolgers van de Top Twee in een notendop.

ComputerPlan VCN wist voor de tweede week op rij in een thuiswedstrijd een 2-1 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Bij de fans die de wedstrijd via de livestream volgden moet er een ‘deja vu’ moment zijn geweest toen ze Sliedrecht net als vorige week tegen RECO/ ZVH een 1-0 achterstand zagen veranderen in een 1-2 achterstand.

In de openingsset kwam VCN na 10-10 op 15-13 en 20-14 om vervolgens met een dikke 25-18 af te sluiten.  Onder aanvoering van Gerard Baan, Tom Koops en Michael van Leeuwe kwam Sliedrecht Sport terug in de wedstrijd. Via 23-25 (na 14-9, 21-20 en 23-23) pakten ze de tweede set met 23-25, in de derde werd 2-7 nog 7-7 en 8-12 nog 14-14. Sliedrecht bleef na 18-18 minimaal in het voordeel en sloot met 22-25 af. Bij VCN hadden Thomas Boerefijn en Tom van Reeuwijk in deze sets een groot aandeel in de gescoorde punten.

VCN dwong in de vierde set de tiebreak af. Dat leek bij 20-14 een kwestie van nog een paar keer raakslaan, maar bleek bij 22-19 en 23-20 minder eenvoudig dan aanvankelijk gedacht. Matthew Immers was belangrijk voor de thuisploeg met zijn reddingen in het achterveld en zijn scores aan het net. Met 25-21 haalde VCN de tiebreak binnen. In die beslissende vijfde set werd de 8-5 bij de veldwissel een 10-10 gelijke stand, VCN maakte het beslissende verschil naar 14-11, waarna Tom van Reeuwijk het tweede matchpoint benutte voor de 15-12 winst.  Matthew Immers werd met 22 punten topscorer bij VCN.

Talentteam Papendal pakte tegen RECO ZVH in vier sets de eerste winst van het seizoen. De thuisploeg bleef in de eerste twee sets redelijk gemakkelijk aan de goede kant van de score. Via twee keer 25-20. Na de tussenstand in de eerste set (5-9, 10-14 en 19-19) waren ze in de setfinale effectiever dan de gasten In de tweede set moesten ze ook  achterstanden (7-11, 14-15) ongedaan maken voordat er in de aanloop naar de big points afstand werd genomen (18-15, 23-18), die in de zege uitmondde.

In de derde set konden de gasten hun 9-14 en 11-19 voorsprong met succes via 20-25 naar de eindstreep brengen. In de laatste set was TTP de duidelijk bovenliggende partij en bouwde een grote voorsprong op (12-6, 18-7) die ze met 25-12 tot aan het eind vasthielden.

Bij TTP was Yannick Bak met 19 punten, waaronder 6 blokpunten, de meest scorende speler. Martijn Brilhuis bleef er twee bij hem achter. Bij ZVH scoorde Chris van Mullem 18 keer, waaronder 4 blokpunten en kwam Benjamin Parkinson tot 10 punten. Het voordelige verschil maakte TTP vooral via 19 om 6 blokpunten en een 22 om 27 foutenlast.

Taurus behaalde tegen VoCASA ook de eerste zege van het seizoen. VoCASA werd met 3-0 verslagen. Taurus begon sterk in de eerste set (11-4), VoCASA had een tegenovergestelde start maar kwam in het middendeel terug tot 14-13 en wist ook een 20-15 achterstand nog weer ongedaan te maken, toen het bij 23-23 om de setzege ging. Taurus pakte de winst met 25-23. In de volgende set moest VoCASA bij 10-5 achter weer in de achtervolging, deed dat met verve en kwam op 10-12. Bij 18-18 en kon het nog alle kanten op, het ging echter de kant van Taurus op. Via 23-18 werd het 25-20.

In de derde en laatste set ging het tot 15-15 gelijk op, Taurus nam een handvol punten afstand (20-15) en gaf daarna geen krimp meer. Met 25-21 pakten ze de 3-0 zege en de eerste volle buit van het seizoen.

Mees Blom (VoCASA) werd topscorer met 11 punten, Finn Frielink van Taurus bleef er ééntje bij hem achter. Met totaal 7 punten voordeel op de serve en de aanval en een lagere foutenlast (18 om 22) maakte Taurus het voordelige verschil.

De stand na de koplopers Dynamo (4-12) en Lycurgus (5-12) is nu: