Vizier op volleybal

 

VCN D1 laat punten liggen in Huizen

VoV, 11-03-2019. 5:58 uur. Na twee weken geen wedstrijd was het zaterdag 9 maart tijd voor de uitwedstrijd tegen Prima Donna Kaas D1 in Huizen. Na een mooie reeks overwinningen eerder dit jaar hebben de dames van VCN de eerder gespeelde thuiswedstrijd goed te maken. Deze spannende wedstrijd in Capelle eindigde namelijk in een nipte 3-2 verlies.

Om 15.30 uur klonk het startschot en Huizen begon de eerste set scherp en leverde veel service druk. VCN had duidelijk even nodig om in de wedstrijd te komen. De voorsprong van Huizen was groot maar tegen het einde van de set kwam de vibe bij VCN op gang. Een aantal mooie rally’s en kill Рblocks maar dit leidde helaas niet tot de setwinst. (25-20)

In de tweede set ging het redelijk gelijk op tussen beide ploegen. Het grootste verschil echter was dat Huizen de servicedruk hoog wist te houden. VCN kende een dip in het midden van de set en hoewel er net zoals in de eerste set een eindsprint getrokken werd, trok Huizen ook in de tweede set aan het langste eind. (25-22)

De derde set was snel besloten. Huizen werkte hard voor iedere bal en haalde alles van de grond. Bij VCN werd er ook hard gewerkt maar dit was simpelweg niet genoeg tegen een ploeg die keihard voor ieder competitiepunt vocht. Na een aantal wissels en time-outs was de 3-0 verlies via 25-15 helaas een feit.

Genoeg leerpunten voor de training deze week om er weer vol voor te gaan volgende week zaterdag. Er wordt dan gespeeld om 19.30 uur in Capelle aan den IJssel tegen de dames van Donitas D1 uit Groningen.

gh @ VoV, verslag via Maureen Weernekers, Laudame Financials VCN Dames 1. Foto Jan van den Noort.