Vizier op volleybal

 

Strijdend WSV pakt 2 punten vs SV Dynamo

VoV, 11-03-2018. 5:54 uur.  Een ieder aanwezig in De Kei in Warnsveld zal even in de ogen hebben gewreven. In de heenronde tegen SV Dynamo werd WSV in 58 minuten van het veld geserveerd. Nu leken de rollen omgekeerd. WSV pakte Dynamo direct bij de strot en won de eerste twee sets gemakkelijk met 25-17 en 25-16. Niet alleen door de serve, maar ook door het uitgedachte tactische plan gecombineerd met een prima uitvoering en wilskracht.

Daarna werd het andere koek. Dynamo verhoogde de servedruk en WSV kon in de derde set nog wel goed meekomen, 21-25, maar de vierde set was WSV  even de weg kwijt, 15-25. Niet alleen door de servedruk, maar ook door de rake klappen afgewisseld met de bekende tactische bal in het centrum. WSV wisselde veelvuldig, maar  het baatte niet meer.

De beslissende vijfde set startte WSV met Booiman voor Schuurman. Dat had in het begin nog niet het gewenste resultaat. Dynamo zette de lijn van de vierde set door en er stond in no-time 2-6 op het scorebord. Daarna pakte WSV de draad weer op en kwam via de serve-blok terug tot 7-7. Daarna maakten de nummers 10 voor beide ploegen het verschil. Chantal Nijstad voor Dynamo maakte in een ruk 7-11 en Louise Schrijvers maakte 5 punten op rij door Joyce Wassen strak onder vuur te nemen. 13-11 voor WSV. Via 13-13 werd het 14-13 voor WSV. De rallybal op de serve van Jasmijn Leusveld werd prachtig verwerkt en via een ouderwetse “staffel” klaarde WSV de klus. 3-2 en nam daarmee afstand van de gevaarlijke 10e plaats.

Het gaat nog spannend worden de laatste vier rondes in de Topdivisie Dames. Het wedstrijdschema voor PDK Huizen, Dynamo en WSV is duidelijk in het voordeel van PDK Huizen zegt Eric Maan, trainer/coach van WSV:

“Dynamo en wij spelen ieder nog 4 wedstrijden, Huizen nog 5, waarvan twee tegen het reeds gedegradeerde Veracles. Heel apart dat de Nevobo het toegestaan heeft een uitgestelde wedstrijd uit de heenronde zo laat in het schema laat spelen. Het zal daarom wel tussen Dynamo en ons gaan. Mentaal hebben we vandaag goede zaken gedaan, we gaan er voor. De meiden zijn super strijdlustig !!”

gh @ VoV, verslag Innovatiemakelaars.nl WSV, Dick van Slooten, manager dames 1