Vizier op volleybal

 

Peelpush wint topper in Topdivisie

VoV, 11-03-2019. 5:49 uur. De topper in de Topdivisie kreeg door het verlies van koploper (-af) Utrecht zaterdagavond een extra lading. De winnaar zou de koppositie overnemen, of in het geval van een 2-3 voor VoCASA zouden drie ploegen op een gelijk aantal punten aan kop komen. De druk was dus extra hoog voor beide teams.

Peelpush had in aanloop naar de wedstrijd nog een tegenslag. I.v.m. de carnavalsbreak was er op vrijdag nog een extra training ingelast en laat nu op het einde van de training Lotte haar enkel omzwikken.  Dus zonder Lotte begon Peelpush aan de wedstrijd, in een volle en heel sfeervolle Korref, in Meijel.

VoCASA begon in set 1 met sterke servedruk en pakt een 1-5 en 3-7 voorsprong. Peelpush zocht nog ritme, de aanvalsballen belanden nog te vaak in het net en het blok stond nog niet goed. Maar…… halverwege de set had Peelpush het ritme te pakken, neemt via sterke servedruk de eerste keer een voorsprong en vanaf dat moment is het Peelpush dat de wedstrijd dicteert en is VoCASA niet meer in de wedstrijd geweest.

Een geconcentreerd spelend Peelpush pakte de tegenstander bij de “strot” en VoCASA was kansloos. Vrijwel iedere speelster lukte het vandaag om lange serveseries neer te zetten en als het al een keertje minder was stond er een ijzersterk blok of een goede verdediging.

De servedruk die VoCASA de winst bezorgde in de uitwedstrijd in Nijmegen werd vandaag door een sterke passlinie zeer effectief onschadelijk gemaakt.  Alleen aan het einde van de 2e set liet Peelpush nog even wat puntjes aan de tegenstander, maar in de 3e set was het beeld weer als vanouds. Een dik verdiende 3-0  (15, 20, 16) overwinning van Peelpush dat VoCASA niet in haar spel heeft laten komen en daarmee de nieuwe koploper is in de Topdivisie.

Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn om 16:30 uur in het Omnisport Apeldoorn.

gh @ VoV, verslag van / via Noa Klerckx, Peelpush Dames 1. Foto Klerckx Pictures.