VCN H1 pakt volle buit tegen Rijswijk

VoV, 07-10-2019. 12:06 uur. Afgelopen zaterdag nam VCN het op tegen Inter Rijswijk in een kolkende Oostgaarde. In de voorbereiding werd al gewonnen van Rijswijk en vandaag kon dit ook nog eens drie winstpartijen uit drie wedstrijden opleveren.

Coach Van Hal kon niet beschikken over Rowan Hogenboom en Daan Spijkers, beiden voor werk in Frankrijk. Supersub Sharif wist gelukkig voor beide in te springen. Starting seven waren Ralph Backer, Lucas Vroom, Roland Mijnans, Tom van Reeuwijk, Thomas Boerefijn, Ferdi van Dijk en Rogier van Leeuwen.

VCN wist met de nodige servicedruk en de juiste positionering van blok verdediging direct een voorsprong te nemen en keek uiteindelijk tegen een 19 – 13 voorsprong aan. Het leek een simpele setwinst te worden tot Rijswijk met veel servicegeweld de Capelse machine wist te ontregelen. Een 26 28 setwinst voor Rijswijk was het gevolg.

Flink balen, gelukkig wist Rijswijk dit niet door de zetten in de 2e set. Hier kon VCN de setwinst eenvoudig naar zich toetrekken, dankzij een goed verdelende Mijnans en een sterk aanvallende van Reeuwijk.

In de 3e set wist Rijswijk VCN te overrompelen en pakte het een grote voorsprong. Gelukkig kwam er toen wat routine om de hoek kijken. De 47-jarige Ralph Backer – a.k.a. de adelaar – voor intimi The Eagle – torende boven het net uit om de andere Bakker bij de tegenstander keer op keer te stoppen. Gejuich en gekrijs vanaf de adelaarsnesten op de tribune, en het spelbeeld was weer omgedraaid. Met 25 – 18 was deze set voor VCN.

In set 4 kwam VCN niet meer in de problemen en kon via 25-20 de derde overwinning van het seizoen bijschrijven en terugkijken op een succesvolle seizoenopening.
Onze dank gaat uit naar de ballenrollers (zeker die van >1.95 meter op het krukje), Jan van Dijk voor de verzorging en Peter van Leeuwen voor het camerawerk.

Volgende week krijgen we te kampen met Reflex Kampen te Kampen voor een strijd tussen nummer 1 en 2! Om 17.00 uur barst het geweld los. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van VCN Heren 1 via Maureen Weernekers. Foto Jan van den Noort.