Zege Protos dankzij voltallige selectie

VoV, 07-10-2019. 12:12 uur. Het was me het middagje wel afgelopen zaterdag in de buurt van het KNMI. De studenten uit het midden des lands hebben inmiddels uitgepolderd hoe zij de wedstrijdvoorbereiding georganiseerd willen hebben qua tijdstip, tijdsduur en volgtijdelijkheid. Dit zou de optimale preparatie moeten zijn, het recept voor succes aan het begin van de wedstrijd.

Of het nu de overdaad aan informatie over onze Brabantse gasten, het feit dat een belangrijk deel van deze informatie nutteloos bleek te zijn omdat de HLB’ers in een aangepaste opstelling moesten spelen of een mispoldering qua voorbereiding was, er waren eenvoudig verbeterpunten aan te wijzen aan het begin van de wedstrijd.

Waar tegen Donitas vorige week nog een blok nodig was om tegenaan te slaan, werden in de eerste set de punten vooral aan de Den Dungense formatie gegeven door directe pass- en aanvalsfouten. Het gevolg was een duidelijke 25-15 nederlaag.

In de tweede set werd uit een ander spreekwoordelijk vaatje getapt. Drie verse krachten brachten energie en vechtlust terug bij de centraal-studenten, de foutenlast ging naar een alleszins acceptabel niveau en de sportieve tegenstander liet een minder niveau zien dan in de eerste set. Gevolg: een regelmatige overwinning in set 2.

Vol vertrouwen werd aan set 3 begonnen met (uiteraard) dezelfde spelers in het veld aan de Domstedelijke kant. Dat vertrouwen verdween als een alcoholische consumptie in een gesponsord keelgat na de wedstrijd. De adviseurs alsmede accountants van Donki Sjot namen een zeer ruime voorsprong waarbij vooral de jonge diagonaal van de gasten niet te stoppen was.

Bovendien bleek dat de midden-Nederlandse en reeds ingewisselde diagonaal toch te ziek om vol door te spelen. De wissels aan Utrechtse kant dreigden echter succesvol te worden. Een achterstand van een puntje of negen werd bij 20-20 geneutraliseerd en de jonge Brabanders leken te knakken. Twee servicebeurten later was het 21-25 en 1-2 voor de bezoekers.

Ook het begin van set 4 was niet scherp genoeg van de klanten van de IB-groep. Het gat werd echter niet zo groot als in de vorige set en de wissels sorteerden effect. Bij de big points was de stand in evenwicht en nu konden de jonge Sleuteldragers, geholpen door het publiek en fouten van de opponent, de set wel binnen slepen.

In set 5 leek de Zuid-Nederlandse weerstand gebroken en konden de Protosse DKTP ’ers de set relatief eenvoudig naar zich toe trekken, wederom met de hulp van het talrijke publiek. Na een wedstrijd als deze mogen de Olympossers zich gelukkig prijzen met het feit dat zij een volledige en (bijna helemaal) fitte selectie hebben. Alle spelers hebben gespeeld en waren nodig.

Speciale dank gaat uit naar de jeugdspelers van Volleybal Vereniging Utrecht (VVU) die wederom als ballenkinderen en quick-moppers fungeerden, de mini van de week (ik meen een eerstejaars student uit heren 7), de dj’s uit heren 2 en heren 5 en de volledige organisatie van USV Protos rondom het spektakel dat “Topdivisie Volleybal” heet.

Volgende week uit tegen Volley Tilburg H1 om 19.00 uur in T-Kwadraat te Tilburg. Voor de in Udenhout (onder de rook van Tilburg) woonachtige trainer-coach Vincent Henskens een bijzondere wedstrijd en weer een Brabantse tegenstander.

gh @ VoV, verslag van USV Protos Heren 1. Foto Jan van den Noort.