VCN H1 wint spektakelstuk in hoge noorden

VoV, 11-02-2019. 9:06 uur.  Een week na de degelijke overwinning op VCV stond er weer een rit naar het hoge noorden op het programma voor VCN. De tegenstander van deze week was DIO/Bedum. Al jaren een vaste waarde in de subtop van de Topdivisie maar dit seizoen, geplaagd door blessures, verrassend genoeg slechts op de 9e plek terug te vinden. Dit weerhield ze er niet van om in Capelle met 3-2 te winnen; er was dus iets recht te zetten voor de Capellenaren.

De eerste set werd begonnen met Sharif, Ralph, Robert, Joost, Rogier, Daan en Martijn en werd meteen een kraker. Spectaculaire punten werden aan beide kanten afgewisseld met slordige foutjes waardoor de set alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk wist VCN het hoofd in de hectische slotfase het koelst te houden en de set met 24-26 binnen te slepen.

In de 2e set was VCN het echter kwijt. Gesteund door het enthousiaste publiek ging DIO steeds beter spelen en kregen de Capellenaren steeds meer moeite om de bal aan de overkant op de grond te krijgen. Verschillende wissels hadden geen baat en de gastheren trokken met een duidelijke 25-15 de stand gelijk.

In de 3e bleef het spelbeeld gelijk aan de 2e. Een sterker DIO wist de angel uit de aanval van de gasten te halen en hoewel het verschil kleiner was kwam de thuisploeg met een duidelijke 25-20 op een 2-1 voorsprong.

In de 4e set kreeg VCN, met onder andere een sterk ingevallen Boerefijn die vooral passend rust bracht, weer grip op de wedstrijd. Dit leidde tot een gelijkopgaande set waarin VCN richting het einde een eindsprint wist te plaatsen en met 21-25 een verlenging afdwong!

De 5e set werd, net als de rest van de wedstrijd, een absolute thriller. VCN wist richting de kantwissel een voorsprong van twee punten op te bouwen. Doordrukken lukte echter niet en DIO wist constant vlakbij te blijven waarna de Capellenaren uiteindelijk met een nipte 14-16 de winst mee naar het verre zuiden konden nemen! Een echt spektakelstuk waarbij het publiek (dat in grote getale aanwezig was en voor een lekkere sfeer zorgde) de grote winnaar was!

VCN heeft in een bizar programma nu maar liefst een volle maand vrij. Op 9 maart staat de eerstvolgende wedstrijd weer gepland. Dan staat de derby met Zevenhuizen op het programma. De thuiswedstrijd eindigde eerder in een 3-2 verlies na een 2-0 voorsprong. Tijd voor revanche!

gh @ VoV, verslag Maatwerkers VNC Heren 1, via Maureen Weernekers. Foto Jan van den Noort.