Vizier op volleybal

 

VCN met zowel Dames als Heren naar de Eredivisie

VoV, 19-05-2020. 11:30 uur. Volleybalvereniging Capelle Nieuwerkerk (VCN) is door de sportieve prestaties van het – door het coronavirus gekortwiekte seizoen – in een unieke situatie terecht gekomen; de sportgeschiedenis kent weinig voorbeelden van een vereniging waar zowel de heren als de dames tegelijkertijd naar de Eredivisie mogen promoveren.

(Noot red. VoV) En daarmee voegen ze zich tevens in het selecte gezelschap van verenigingen die met twee teams op het hoogste niveau in Nederland uitkomen/ uitkwamen. Zoals op dit moment Sliedrecht Sport en in het verleden bijvoorbeeld Dynamo Apeldoorn, Alterno Apeldoorn VC Zwolle en Lycurgus. En in een nog meer select gezelschap van teams met daarnaast een vertegenwoordiger in de Topdivisie, zoals nu bijvoorbeeld Sliedrecht Sport.

Uniek, maar het betekende ook een extra financiële last en extra organisatorische uitdagingen; zeker in de onzekere tijden die het coronavirus teweeg heeft gebracht. De handschoen is echter opgepakt en met een fantastisch resultaat:

Op de Algemene Ledenvergadering van 18 mei is een sluitende begroting en een plan met de ambities voor 2020 tot 2024 gepresenteerd én goedgekeurd. Van de Nevobo zijn inmiddels ook de licenties gekregen. Daarmee is de toetreding tot de Eredivisie met zowel de dames als de heren een feit.

De dames zullen net als in de voorgaande jaren uitkomen onder de naam Laudame Financials VCN Dames 1. Voor het komende seizoen is er voor de heren een nieuwe hoofdsponsor gevonden waardoor zij onder de naam Computerplan VCN Heren 1 gaan acteren. In het nieuwe seizoen is handhaving één van de doelstellingen van de eerste teams van VCN, naast het versterken van de vereniging als basis van verdere groei in de toekomst.

Een prachtig resultaat in roerige tijden dat niet mogelijk was geweest met het enthousiasme vanuit de leden, de fans, het (lokale) bedrijfsleven en Rotterdam Topsport. Dit betekent dat er komend seizoen weer als vanouds elk weekend topwedstrijden op het programma staan in sporthal De Oostgaarde te Capelle aan den IJssel!

gh @ VoV, bron en foto’s persbericht VCN Capelle.