VCN strijdend ten onder in Groningen

VoV, 30-01-2023. 3:32 uur. VCN verliet Groningen zondagmiddag zonder punten, maar Samen Lycurgus kreeg de wedstrijd zeker niet cadeau. De mannen uit Capelle toonden strijdkracht en sterk volleybal, maar wisten het boven de twintig helaas niet af te maken. Het werd 3-0 (25-20, 25-20, 25-17).

Ook deze week moet VCN-coach Ferry van Hal het nog steeds met een libero én een spelverdeler minder doen. Libero Sam Talbott en spelverdeler Casper Haanappel hopen binnen afzienbare tijd weer inzetbaar te zijn.

VCN komt in de eerste set sterk uit de startblokken. Na de eerste vier punten komen ze op voorsprong en houden dit tot 6-7 vol. Lycurgus neemt dan de voorsprong over, maar wel met de hete adem van VCN in de nek. De set eindigt op 25-20 met een fout aan de kant van Lycurgus, maar de arbitrage beslist in het voordeel van de thuisploeg. De discutabele beslissing zorgt voor veel ophef aan beide kanten.

Een woordenwisseling tussen beide coaches tijdens de kantwisssel zorgt ervoor dat VCN de set al op 1-0 achterstand begint vanwege een rode kaart voor de coach. Met een wissel op het midden en de passer/loper weten ze hier geen voorsprong te pakken, maar laten ze ook weer een solide spel zien en zitten ze Lycurgus op de hielen. Ook deze set eindigt in 25-20.

Set drie begint voor VCN met sterk gewijzigde basis ten opzichte van de eerste set. Ook hier vechten de mannen zich weer door de set heen, maar Lycurgus blijkt toch duidelijk sterker. De afstand is in deze set groter, Lycurgus weet de set en daarmee de wedstrijd dan ook op 25-17 al af te sluiten.

Het sterke spel van vandaag belooft twee mooie wedstrijden voor komende week. Aanstaande woensdag staat er een thuiswedstrijd tegen Numidia VC Limax in sporthal Oostgaarde op het programma. Drie dagen daarna reizen de mannen af naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen de nummer 7 op de ranglijst, VoCASA.

gh @ VoV, verslag door Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto VCN.